vestnik

Od katastrofe do preobrata: Mura - Domžale 4 : 3

Vestnik.si, 24. 7. 2022
Aleš Cipot
Mura : Domžale
Šport

V 2. krogu prve lige sta se v Fazaneriji pomerila Mura in Domžale. Včerajšnja tekma je minila žal pod vtisom tragične izgube športnega novinarskega kolega Gorazda Giderja, ki bi bil prav gotovo na tribunah stadiona. Na zelenici pa se je nato dogajalo vse mogoče. Dvoboj ste lahko spremljali z nami.

"To je izjemno pomembna tekma, še posebej po nesrečnem porazu z Olimpijo. Glede fizične regeneracije naših igralcev nisem v skrbeh, vprašanje je, kako so se mentalno spočili po takšnem napornem dvoboju, kot je bil na Irskem. Domžale nosijo pečat svojega trenerja, ki želi hitro pokrivati nasprotnika in vsiliti svoj način igre. Ampak mi igramo doma, zato bomo mi tisti, ki bomo skušali vsiliti svoj način igre in narediti vse, da tri točke ostanejo v Fazaneriji. Imamo nekaj evropskih izkušenj, imamo precej izkušenih igralcev, zelo pomembna pa bo tudi podpora naših navijačev, ki nam bodo dali dodatno energijo," je pred začetkom obračuna povedal strateg črno-belih Damir Čontala. 

Mura: Obradović, Kuzmič, Morris, K. Cipot, Beganović, Maruško, T. Cipot, Bobičanec kap., Klepač, Shabanhaxhaj, Daku. Trener: Damir Čontala. 

Domžale: Mulalić, Ja. Pišek, Klemenčič, Schoissengeyr, Perc, Jo. Pišek, Strajnar, Ilenič, Vuk, Husmani kap. Trener: Simon Domžale.

Srečanje vodi sodnik Matej Jug iz Tolmina.  

Pred začetkom minuta molka v spomin na novinarskega kolega Gorazda Giderja. Gorazd, počivaj v miru. Pogrešali te bomo. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

1: Začetek tekme. 

1: Jo. Pišek iz prostega strela na vrata domačih, Obradović pa brez težav lovi žogo. 

3: Velika napaka K. Cipota in Obradovića pri podajanju, do žoge je prišel Vuk, soboški vratar pa ga je podrl z visoko dvignjeno nogo in ujel žogo. Priznati je treba, da bi marsikateri sodnik zdaj dosodil najstrožjo kazen. Mura je imela srečo.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

4: Po strelu Beganovića Mulalić s težavo odbija žogo v kot. 

7: Po podaji Bobičanca Daku strelja z glavo precej mimo vrat. 

8: Po odlični globinski podaji je po levi strani pobegnil Perc, ki ga je pred vrati uspešno zaustavil K. Cipot in izbil žogo v kot. 

12: Po napaki T. Cipota, ki je izgubil žogo, situacijo pred strelom Vuka rešuje K. Cipot. 

17: GOOOL 1 : 0 Mirlind Daku! Zdaj je pa Mura izkoristila veliko napako Ileniča, ki je prekratko podal, žogo je ukradel Maruško, jo poslal do Bobičanca, ki je z leve strani s podajo po tleh našel Dakuja, ta pa je tako kot na Irskem mirno poslal žogo v mrežo. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

21: Lepa akcija Mure po dvojni podaji T. Cipota in Shabanhaxhaja, na koncu pa je strel Maruška končal v kotu.

22: Po kotu spet v ospredju Maruško, ki je zatresel prečnik. In to ne prvič v tej novi sezoni. 

24: GOL 1 : 1 Janez Pišek! Napaka vratarja Obradovića, ki je po podaji Strajnarja z leve strani po nepotrebnem šel iz svojih vrat odbijat žogo, čeprav bi jo lahko z glavo odbil Morris. Okroglo usnje pa je prišlo naravnost do Ja. Piška, ki je zadel nebranjeno mrežo.

27: GOL 1 : 2 Mark Strajnar! Še ena velika napaka Obradovića, ki je danes povsem zunaj forme. Po prekršku Dakuja in prostega strela Jakupovića z leve strani je Obradović poletel mimo žoge v prazno, priložnost pa je po strelu z glavo izkoristil Strajnar. 

30: Enajstmetrovka za Muro! Bobičanca je v kazenskem prostoru podrl Strajnar in Jug je pokazal na belo piko.

31: Bobičanec pa izjemno slabo izvaja enajstmetrovko in pošilja žogo visoko prek vrat. Še enkrat se je izkazalo nepisano pravilo, da je bolje, če najstrožje kazni ne izvaja igralec, nad katerim je bil storjen prekršek. Kaj se dogaja s črno-belimi?  

34: Po kotu Bobičanca z glavo nevarno strelja T. Cipot, Mulalić pa v zadnjem hipu izbija žogo v prečnik, od katerega se je odbila nazaj v polje.  

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

37: GOL 1 : 3 Arnel Jakupović! Katastrofalna obramba Mure. Po podaji po tleh z leve strani je Jakupović kot pionirčka preigral Kuzmiča in in z merjenim strelom premagal brezvoljnega Obradovića.  

42: Po kotu Bobičanca nevaren poskus Dakuja iz bližine, žoga pa končuje v kotu. 

43: Rumeni karton Beganović.

45: Spet nevaren poskus Maruška, tokrat z "bombo" z daljave, žoga pa za malenkost mimo stičišča prečnika in vratnice. Maruško bi si od vseh igralcev Mure najbolj zaslužil gol.

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 1 : 3. 

Pričakovali smo odprto tekmo, ampak takšnih napak, kot si jih je privoščila Mura, pa vsekakor ne. Po prvih 22 minutah je dobro kazalo za domače in vprašanje je, kako bi vse skupaj potekalo, če bi strel Maruška namesto v prečniku končal v mreži. Ampak kdor ne da, dobi, gole črno-belim pa bi danes po katastrofalnih napakah Obradovića in njegovih branilcev dala tudi ekipa iz pomurske lige, kaj šele izkušeni Domžalčani. Gostitelji imajo sicer veliko posest žoge in dosti več strelov, ampak če ne izkoristiš toliko priložnosti, ne moreš pričakovati zmage. Značilen primer za to je bila tudi Bobijeva izjemno slaba izvedba enajstmetrovke. Če ne bo začela več zadevati v drugem polčasu, se Muri ob takšni obrambi zelo slabo piše.    

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

46: Začetek drugega polčasa. 

48: Izjemna priložnost za Schoissengeyra po kotu z leve strani: preskočil je K. Cipota in streljal z glavo iz bližine, Obradović je bil nemočen, žoga pa na srečo domačih tik mimo vratnice. 

51: Rumeni karton Shabanhaxhaj. 

55: Prodor Shabanhaxhaja po desni strani in podaja, ki pa jo Mulalić zanesljivo lovi. 

58: Rumeni karton T. Cipot. 

59: Menjavi pri Muri: Petković in Kous namesto T. Cipota in Shabanhaxhaja. 

61: GOOOL 2 : 3 Mirlind Daku! Daku je edini, ki zadeva za Muro. Lepa podaja Maruška na desno stran do Kousa, ki je podal pred vrata, Daku pa je med dvema branilcema gostov zadel iz bližine z glavo. 

62: Znova nevaren, tokrat plasiran, strel Maruška, ki pa ni ukanil Mulalića. 

63: Sedaj Obradović uspešno lovi žogo pred Percom, ki je krenil sam proti vratom. 

65: Menjavi pri Domžalah: Alić in Markuš namesto Perca in Jo. Piška. 

66: Rumeni karton Vuk. 

67: Enajstmetrovka za Muro! Po podaji Kousa z desne strani in skoku Kuzmiča je prečko iz bližine zatresel Petković, ob odbiti žogi pa je Ja. Pišek na tla povlekel Maruška, ki bi sicer prav gotovo spravil žogo v mrežo.

68: Rdeči karton Ja. Pišek. Gostje nadaljujejo z igralcem manj. 

69: Pa to je neverjetno. Tudi Daku zapravlja enajstmetrovko, oziroma Mulalić brani. Toda čuvaj mreže Domžal je prehitro stopil iz svojih vrat in najstrožja kazen bo ponovljena.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

70: GOOOOL 3 : 3 Luka Bobičanec! Bobi tokrat pošilja "bombo" z bele pike naravnost v mrežo.

80: Menjavi pri Domžalah: Podlogar in Žinič namesto Vuka in Strajnarja.

80: Menjava tudi pri Muri: Majić namesto danes nevidnega Klepača.

82: Takoj močan strel Majića, vendar mimo vrat. 

85: Neuspešna poskusa Petkovića in Bobičanca. 

86: Rumeni karton Husmani.

87: Menjave: Đurić namesto Ileniča ter Pucko in Lorbek namesto Kuzmiča in Lorbka.

88: Po podaji Bobičanca po tleh v lepi priložnosti presenečeni Pucko, ki pa ima to slabost, da ne ve zaključevati napadov, in tako je tudi tokrat poslal žogo visoko prek vrat. 

90: GOOOOOL 4 : 3 Nikola Petković! Spet je bil najbolj zaslužen za gol Kous, ki je odlično našel Beganovića na desni strani. Ta je ostro podal pred vrata, kjer je bil prekratek Majić, Mulalić pa je žogo odbil samo do Petkovića, ki je okroglo usnje iz bližine zabil v mrežo.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

90: Štiri minute dodatka.

91: Rumeni karton Petković, ki je ob proslavljanju slekel dres. 

93: Rumeni karton Žinič. 

94: Po podaji Bobičanca iz prostega strela spet strelja Petković, a tokrat mimo vrat.

95: Konec tekme. 4 : 3. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Mura je vendarle z veliko željo prišla do preobrata v zadnji minuti rednega dela. Čontali se je obrestovalo, da je vse sile znova vrgel v napad, ki pa je v drugem polčasu bolje izkoriščal svoje priložnosti. Ključen je bil vstop Kousa, ki je prinesel nove impulze in nevarne asistence, domačim pa je pomagala tudi izključitev Ja. Piška v 68. minuti. Štirje zadetki, dve enajstmetrovki, rdeči karton, kar 23 strelov Mure in njena posest žoge 69%, to je bilanca izredno dinamičnega, emocionalnega in gledljivega srečanja. To je tudi strelsko dobra popotnica črno-belih pred četrtkovim povratnim dvobojem s St. Patrick'som, bodo pa prav gotovo morali popraviti obrambo.  

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

plt drugi-krog mura domžale