vestnik

VDC Murska Sobota drugi v Fazaneriji

Tomo Köleš, 30. 9. 2019
Aleš Cipot
Jesenski turnir Lige SOS v malem nogometu
Šport

Na mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti je bil odigran drugi turnir skupine 1B lige SOS (Specialna olimpiada Slovenije) v nogometu. Soboški VDC je bil drugi.

Prvi turnir je bil odigran maja. Takrat je VDC Murska Sobota dvakrat zmagal in enkrat izgubili ter tako zbral 6 točk. Drugo mesto je zasedel CUDV Črna na Koroškem s 4 točkami, kolikor so jih zbrala tudi ekipa VDC Tončke Hočevar - zeleni na tretjem mestu. Zasavski VDC pa je s 3 točkami končal na 4. mestu.

jesenski-turnir, turnir, vdc
Aleš Cipot
Jesenski turnir Lige SOS v malem nogometu

V Murski Soboti so se torej na drugem turnirju pomerile iste ekipe, vrstni red po koncu turnirja pa je bil naslednji :

1. mesto: VDC Tončke Hočevar (7 točk)

2. mesto: VDC Murska Sobota (4 točke - ena zmaga, en remi in en poraz)

3. mesto: CUDV Črna na Koroškem (3 točke)

4. mesto: Zasavski VDC (2 točki).

Tako je po dveh turnirjih skupni izid pred finalnim sklepnim turnirjem, ki bo konec oktobra v Brdu pri Kranju na igriščih NZS, naslednji:

1. mesto: VDC Tončke Hočevar (11 točk)

2. mesto: VDC Murska Sobota (10 točk)

3. mesto: CUDV Črna na Koroškem (7 točk)

4. mesto: Zasavski VDC (5 točk).

Tako sta si prvi dve uvrščeni ekipi, tudi VDC Murska Sobota, priborili igranje v finalu v Brdu pri Kranju za razvrstitev od 1. do 4. mesta, kjer se bosta pridružili tudi prvi dve ekipi iz skupine 1A. Igralo se bo po sistemu vsak z vsakim. Ostale ekipe pa bodo igrale za končno uvrstitev od 5. do 8. mesta. 

Rezultati tekem ekipe VDC Murska Sobota v Fazaneriji: VDC MS - Zasavski VDC  0 : 0, VDC MS - CUDV Črna na Koroškem 5 : 0, VDC MS - VDC Tončke Hočevar - zeleni  0 : 1.

Za ekipo VDC Murska Sobota so igrali: Karel Cedula (vratar), Patrik Pančor, Mario Olah (1 gol), Franci Dervarič (1 gol), Matej Celec, Bojan Križnik, Tine Čuk in Aleš Prijol (3 goli). Trener ekipe je Robi Šiplič.