vestnik

Več državnih naslovov za pomurske judoiste

I.B., 27. 1. 2020
JK Beltinci
V Velenju so tekmovali tudi pomurski judoisti.
Šport

V Velenju je minuli vikend potekalo državno prvenstvo v judu za kadete in kadetinje ter starejše deklice in dečke. Udeležilo se ga je čez 300 nadebudnih judoistov, tudi lepo število tistih iz Pomurja.

Med kadeti je Miha Rudolf iz TVD Partizan Ljutomer v kategoriji do 73 kilogramov osvojil naslov državnega prvaka. Rok Škrbenta je v kategoriji do 66 kilogramov postal državni podprvak, Niko Kuzma pa je v najtežji kategoriji (nad 90 kg) dosegel 3. mesto. Oba sta iz TVD Partizan Ljutomer. Tudi Blaž Kuplen iz JK Murska Sobota je v kategoriji do 73 kilogramov osvojil 3. mesto. Preostali rezultati pomurskih judoistov: Jan Špilak (do 50 kg) 7. mesto, Nejc Kalamar (do 55 kg) 5. mesto, Tilen Forjan (do 81 kg) 7. mesto (vsi iz JK Beltinci); Luka Denša iz TVD Partizan (d0 60 kg) 5. mesto, Lino Lipuš (do 73 kg) 5. mesto (JK Murska Sobota), Maj Mlinarič (do 81 kg) iz JK Lendava 5. mesto. 

državno-prvenstvo-v-judu, velenje
JK Beltinci
V Velenju so tekmovali tudi pomurski judoisti.

Med kadetinjami sta naslov državnih prvakinj dosegli Urška Rižnar (do 44 kg) in Diana Šterman (do 48 kg), obe prihajata iz TVD Partizan. Kaja Baler iz JK Beltinci je osvojila 2. mesto v kategoriji do 52 kilogramov, Maša Slavinec iz JK Križevci pri Ljutomeru pa v isti kategoriji 3. mesto. Na najnižjo stopničko sta stopili še Mia Kovač (d0 44 kg) iz JK Lendava in Sara Vrbančič (do 48 kg), ki je članica TVD Partizan. Nika Orlovčić iz ljutomerskega kluba je bila v kategoriji do 57 kg 7., njena kolegica Anemari Bratinščak pa je osvojila 5. mesto v kategoriji do 63 kilogramov. 

državno-prvenstvo-v-judu, velenje
JK Beltinci
V Velenju so tekmovali tudi pomurski judoisti.

Tekmovali so tudi starejši dečki in deklice. V kategoriji do 44 kilogramov je bila Ema Lisjak iz TVD Partizan 5., Ria Gabor iz JK Lendava pa 6. Anabella Maier iz ŠD Prleška judo šola je bila v kategoriji do 52 kilogramov tretja, iz Kluba borilnih veščin Lendava pa sta v kategoriji do 57 kilogramov bili tretja in četrta Lana Škraban in Sara Sep. Vanessa Tkalec iz JK Lendava je postala državna podprvakinja (do 63 kg). Eva Benko iz ŠD Prleška judo šola pa je bila v kategoriji nad 63 kilogramov 5. 

državno-prvenstvo-v-judu, velenje
JK Beltinci
V Velenju so tekmovali tudi pomurski judoisti.

Med starejšimi dečki so državni prvaki postali Maj Nik Vučko iz JK Beltinci (do 38 kg), Klemen Vinkovič iz JK Murska Sobota (do 50 kg) in Gabriel Lipič iz JK Beltinci (do 66 kg). Drugo mesto si je priboril Rok Mujdrica iz JK Beltinci (do 60 kg), tretji pa so bili Maj Dervarič (do 46 kg), Matic Klemenčič (do 55 kg), oba sta iz JK Murska Sobota, Matic Tibaot iz TVD Partizan (do 50 kg) ter Anže Škrget iz ŠD Prleška judo šola (nad 66 kg). Preostali rezultati: Žak Rus iz TVD Partizan je bil 5. v kategoriji do 34 kilogramov, Matic Vehab iz JK Beltinci je enako mesto osvojil v kategoriji do 38 kg, prav tako 5. so bili Oskar Balažic iz JK Murska Sobota (do 50 kg) ter Jan Štih iz TVD Partizan (do 55 kg), Vito Slavinec iz JK Križevci pri Ljutomeru ter Mark Šantl iz JK Štorkljice (oba v kategoriji nad 66 kilogramov. 

državno-prvenstvo-v-judu velenje pomurski-tekmovalci
Kaj zdaj berejo drugi