vestnik

Več medalj na državnem prvenstvu za mlade pomurske strelce

Vestnik, 13. 9. 2021
ŠSD Murska Sobota
Državno prvenstvo v strelstvu za mlajše kategorije.
Šport

V Ljubljani je potekalo 30. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za mlajše kategorije, na katerem so medalje osvojili tudi pomurski tekmovalci.

V kategoriji zračna puška starejši dečki je Tine Mihailović Krpan iz Strelskega društva (SD) Lendava osvojil drugo mesto. Živa Zadravec iz Športnega društva (ŠD) Črenšovci je prav tako srebrno medaljo osvojila v kategoriji zračna puška starejše deklice. Skupaj s Sašo Žerdin in Tajo Jerič so bile v ekipni razvrstitvi prve. 

Zoja Buzeti iz SD Koloman Flisar Tišina si je v streljanju s serijsko zračno puško med starejšimi deklicami pristreljala zlato medaljo. Tudi v ekipni konkurenci je bilo omenjeno društvo najuspešnejše, ob Buzetijevi sta nastopili še Alja Rajbar Pertoci in Nika Novak. 

V kategoriji serijska zračna puška pri dečkih sta se na stopničke povzpela dva pomurska strelca. Jaša Grčar iz ŠSD Murska Sobota je zmagal, njegov klubski kolega Rok Benko je bil tretji. Moštvo je zmagalo tudi v ekipni konkurenci, tretji član je bil Luka Ivančič. 

državno-prvenstvo, strelstvo
ŠSD Murska Sobota
Državno prvenstvo v strelstvu za mlajše kategorije.

ŠSD Murska Sobota je bilo srebrno v ekipni razvrstitvi v streljanju z zračno puško pri starejših dečkih, in sicer v postavi Mišo Hari, Tobias Bitenc in Danijel Balažic, SŠD Radgona pa je bilo tretje v streljanju s serijsko zračno puško pri starejših dečkih. Tekmovali so Anej Frajham, Nejc Osojnik in Niko Karba. 

državno-prvenstvo, strelstvo
ŠSD Murska Sobota
Državno prvenstvo v strelstvu za mlajše kategorije.

strelstvo državno-prvenstvo mlajše-kategorije