vestnik

(VIDEO) Adrian Gomboc judoist leta 2018

STA, IB, 23. 1. 2019
Igor Napast
Tina Trstenjak je slavila v ženski kategoriji.
Šport

Pri Judo zvezi Slovenije so razglasili najboljše športnike v letu 2018. Po pričakovanjih sta to v članski kategoriji postala aktualni evropski prvak Adrian Gomboc, ki je do zlata prišel na prvenstvu v Tel Avivu, ter olimpijska prvakinja Tina Trstenjak, ki je lani v Tel Avivu osvojila srebro, na SP v Azerbajdžanu pa dodala še bron.

Za Gombocem iz Bežigrada, tja je letos odšel skupaj s trenerjem Rokom Drakšičem, sta se se v moški kategoriji zvrstila Andraž Jereb (Z'Dežele Sankaku) in Vito Dragič (Impol), V ženski pa sta bili za Trstenjakovo (Z'Dežele Sankaku) njena tekmica v kategoriji do 63 kg Andreja Leški (Bežigrad) in Maruša Štangar (Olimpija).Med klubi je bil lani v moški konkurenci najboljši klub Bežigrad pred Sankakujem in Olimpijo, v ženski pa Sankaku pred Bežigradom in Olimpijo.



Iz Judo kluba Klima Center Tratnjek pa so sporočili, da se je Tilen Forjan, ki tekmuje v kategoriji starejši dečki, z zbranimi 225 točkami v letu 2018 v letu 2018, uvrstil na končno tretje mesto v skupnem seštevku. Za kar je prejel priznanje Judo zveze Slovenije.

a679baa87612d3eb2014bc26516cddcd
Arhiv Kluba
Tilen Forjan in Tarik Mazouzi.


"Tudi v letu 2018 smo nadaljevali niz vrhunskih uvrstitev in osvajanja odličij na največjih tekmovanjih. Ob tem imamo v mnogo mladih judoistov, kandidatov za kolajne. Napredovali smo tudi na drugih področjih, organizacijsko pa je bil najzahtevnejši projekt evropsko prvenstvo v katah v Kopru," je na prireditvi med drugim povedal predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušičin se zahvalil številnim prizadevnim delavcem v slovenskem judu.Na razglasitvi najboljših sta bila tudi nekdanji predsednik zveze in zdaj predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec ter generalni sekretarBlaž Perko.Judo zveza Slovenije je podelila tudi nekaj izrednih priznanj. Med drugimi jo je za dolgoletno delo in zasluge pri razvoju juda prejel nekdanji olimpijec Franc Očko, dolga leta viden član mednarodnih sodniških organizacij in gonilna sila zveze in JK Impol v Slovenski Bistrici.

3e1c1ae045cfa8e69c57f9dc3c16ba42
Tomaž Pevec
Na prireditvi so izpostavili tudi delo mladih judoistov.


Na družabnem omrežju Instagram se je pojavil posnettek, na katerem je prikazani Adrianov boj v Tel Avivu, ko si je priboril naslov evropskega prvaka. Spodaj si ga lahko ogledate:

V Izraelu prvo veliko gostovanje

S tekmovanji bo šlo zares že ta konec tedna, ko Tel Aviv gosti prvo veliko nagrado v sezoni. Med več kot 400 tekmovalci iz 54 držav bodo Slovenijo zastopali Maruša Štangar, Kaja Kajzer, Klara Apotekar in Ana Velenšek v ženski ter David Štarkel, Matjaž Trbovc, Martin Hojak, David Kukovica in Enej Marinič v moški.Še bolj zanimivo bo 9. in 10. februarja, ko bo v Parizu tudi prvo tekmovanje za veliki slam. Že zdaj je prijavljenih 666 tekmovalcev iz 101 države, med deveterico Slovencev pa je tudi Trstenjakova.
judo Tina Trstenjak Adrian Gomboc