vestnik

(VIDEO) Bo Mura v Sežani podrla Tabor?

TK, ABE, 22. 11. 2019
Aleš Cipot
Strelec v 77. minuti je bil Luka Bobičanec, pa še takrat je ob njegovem strelu žoga rahlo oplazila branilca gostov.
Šport

Nogometaši Mure so se v 18. krogu prve lige odpravili na zahtevno gostovanje v Sežano. Hitro pojejte svoje kosilo, kajti tekma se začne že ob 13.30.

V jesenskem delu te sezone prve lige sta se Mura in Tabor prvič srečala v 9. krogu (15. septembra) v Fazaneriji. Četa Almirja Sulejmanovića se je predstavila kot izredno čvrsta in nevarna ekipa, varovanci Anteja Šimundže pa so imeli precej športne sreče na svoji strani, da so z 1 : 0 vendarle strli žilavega nasprotnika. Strelec v 77. minuti je bil Luka Bobičanec, pa še takrat je ob njegovem strelu žoga rahlo oplazila branilca gostov.

Po zadnjih informacijah so za srečanje s Sežanci vprašljivi Marin Karamarko, Fejsal Mulić, Klemen Pucko, Klemen Šturm in Luka Bobičanec. Manjše poškodbe naj bi bile zaradi razmočenih igrišč posledica vadbe na umetni travi.

Čeprav ima četrta Mura sedaj kar 14 točk več od šestega Tabora, bo dovolj veliko opozorilo tudi to, da je v tem prvenstvu v Sežani padel tudi Maribor, in to kar s 4 : 1, ker je preveč lahkomiselno vzel omenjeno gostovanje. Pri Muri zaradi rumenih kartonov manjka Žan Karničnik, se pa po dolgotrajni poškodbi počasi v ekipo vrača napadalec Kevin Žižek.

tabor-sežana, tabor, fazanerija, mura, mura-tabor
Aleš Cipot
Čeprav ima četrta Mura sedaj kar 14 točk več od šestega Tabora, bo dovolj veliko opozorilo tudi to, da je v tem prvenstvu v Sežani padel tudi Maribor, in to kar s 4 : 1, ker je preveč lahkomiselno vzel omenjeno gostovanje.

Najboljši strelec pri Taboru je Predrag Sikimić z 11 zadetki, pri Sobočanih pa Amadej Maroša (9), ki mu takoj sledi Bobičanec z 8 goli.

Tekmo sodi Dejan Balažič iz Ljubljane.

»Pripravljamo se kot na vsako drugo tekmo. Dobro vemo, da nas čaka zelo težka tekma. Sežana je ekipa, ki ima nekaj odličnih posameznikov. So izkušena ekipa in nobeni ekipi v Sežani dosedaj ni bilo lahko, tudi nam ne bo. Imamo svojo računico in verjamemo v svoje kvalitete. Naš cilj je zmaga,« pa pred nedeljskim obračunom s Taborjem iz Sežane pravi Jon Šporn.

mura sežana nogomet