vestnik

(VIDEO) Druga zaporedna visoka zmaga Pomurk

Vestnik.si, 26. 8. 2019
Boštjan Rous/FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Pomurske nogometašinje so v Bratoncih dosegle šest zadetkov.
Šport

V 2. krogu 1. SŽNL so nogometašinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci na domačem terenu gostile ekipo iz Cerkelj in jih premagale s 6 : 0.

Tekmo pred približno 50 obiskovalci so pričele v postavi Nemet, Tibaut, Nemec N., Prša, Korošec, Makovec, Nemec T., Juršnik, Kolbl, Rozmarič in Zajmi. Mreža gostujoče vratarke Saše Oblak se je kljub prevladi Pomurk prvič zatresla šele v 38. minuti. Kim Juršnik je lepo podala pred gol, kjer je z bližine zadela Luana Zajmi. 1 : 0 je bil tudi izid prvega polčasa. V nadaljevanju se je pot do gola odprla. Po podaji iz kota je z glavo najprej zadela Rozmaričeva (55.), nato pa se je pred golom dobro znašla Koroščeva (63.). Obema je žogo lepo servirala Špela Kolbl. Gol za 4 : 0 je iz prostega strela dala Tjaša Tibaut, ki je ciljala ob levo vratarkino vratnico. Končni izid je v končnici tekme postavila Kolblova, ki je z lepima streloma matirala Oblakovo (88., 90.). 

Pomurke so tako dosegle drugo zaporedno visoko zmago in zasedajo drugo mesto na prvenstveni lestvici. Konkurentke iz Ljubljane - ŽNK Olimpija so na vrhu z gol razliko +22, medtem ko imajo Pomurke +15. Špela Rozmarič je po koncu srečanja povedala, da se je ekipa Cerkelj dobro postavila v obrambi, zato so na začetku težko prebijale. »Bile smo sproščene in mirne, saj smo vedele, da bomo gol zabile zgolj, če bomo ohranile mirne glave. Zavedale smo se, da bodo prej ali slej fizično padle, in da bo takrat lažje,« je pojasnila. Prvo prvenstveno tekmo so odigrale tudi kadetinje, ki so na Ptuju s 6 : 3 premagale ŽNK Bar Ranca Ptuj. Trikrat je zadela Kajzba, dvakrat Vilčnikova, enkrat pa Rakovčeva.

Zadetke si lahko ogledate v spodnjem posnetku. 

Boštjan Rous/FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Špela Kolbl se je izkazala z lepimi podajami in dvema zadetkoma.
žnk-nona-pomurje-beltinci Bratonci 1.-sžnl