vestnik

(VIDEO) Kuzmič: "Pričakujemo, da bo prestop Lacija v naslednjih dneh uradno registriran"

Vestnik, 12. 2. 2020
Aleš Cipot
Robert Kuzmič je zadovoljen z okrepitvami v tem prestopnem roku.
Šport

Predsednik Nogometne šole Mure Robert Kuzmič je na pripravah v Turčiji obiskal igralce, ob tem pa spregovoril o načrtih kluba v bližnji in daljni prihodnosti.

Kuzmič je za uvod poudaril, da je turška baza, v kateri Muraši opravljajo priprave, zelo pomembna, saj so v primerjavi s Slovenijo, pa tudi Hrvaško, pogoji tam bistveno boljši. "Poleg tega je to tudi ene vrste teambuiling, na pripravah so zelo močne ekipe iz drugih držav in to nam omogoča močne prijateljske tekme, ki nam dajo pogled, da vidimo, kje smo, da se lahko dobro pripravimo na novo sezono," je dejal v pogovoru za klubsko spletno stran. Dodaja, da klub sledi svoji strategiji, ter da so v štirih letih in pol dosegli večino vsega, kar so si zastavili. Nekatere stvari so celo presegli, uspeli so stabilizirati klub ter postati stabilen prvoligaš. "Igrali smo v Evropi, kar nam je omogočilo, da smo prepoznavni tudi izven Slovenije. Posledično smo prodali dva igralca, kar nam je zagotovilo, da smo klubu zagotovili večjo finančno stabilnost. Posledično pa smo prišli do točke, kjer smo danes, kar pomeni, da smo poleg kadra razširili tudi strokovni kader v pisarnah. Saj je pomembno, da klub raste na vseh nivojih, tako v organizacijskem kot športnem nivoju," pojasnjuje. 

V pogovoru se je dotaknil tudi prestopa Žige Lacija, ki je pred približno desetimi dnevi podpisal pogodbo z grškim AEK. Ker je igralec še mladoleten, postopek traja nekoliko dlje, vendar v klubu pričakujejo, da bo prestop v naslednjih dneh uradno registriran. Kuzmič je zadovoljen tudi z dosedanjimi okrepitvami. Pravi, da mora biti kader konkurenčen in širok, pripravljeni pa morajo biti tudi na morebitne poškodbe in kartone.

Kaj bo prioriteta Mure v letošnjem letu in kaj Kuzmič pravi o finalu Pokala Slovenije v Murski Soboti, pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

robert-kuzmič nš-mura turčija cilji načrti fazanerija