vestnik

(VIDEO) Pomurske nogometašice povozile Ankarančanke

Vestnik.si, 26. 11. 2018
Brous/Žnk Telemach Gmt Beltinci
Šport

Pomurke so tudi na slovenski Obali podaljšale zmagovalni niz in na zimski premor odhajajo brez oddane točke. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je s 15:0 odpravila zasedbo Ankarana in vknjižila najvišjo zmago v jesenskem delu prvenstva.


Varovanke Nuše Ladinek so tekmo na razmočeni zelenici odločile že v uvodnih minutah tekme, ko so si hitro priigrale visoko prednost. S sedmimi goli je blestela Špela Kolbl, vodilna strelka prvenstva pa je jesen sklenila s 26 zadetki na svojem računu. Dvakrat sta zadeli Špela Rozmarič in Luana Zajmi, gol k zmagi pa so dodale še Kaja Korošec, Sara Makovec, Eva Potočnik in Tjaša Tibaut, ki se je v Ankaranu razveselila posebnega dosežka.


Devetindvajsetletnica je s soigralkami proslavila 300. gol v državnem prvenstvu. »Tristoti zadetek je določen mejnik in poplačilo za vztrajanje v slovenski ligi. Le-ta morda ni na najvišjem nivoju, a ima dosežek svojo vrednost, saj ni lahko vztrajati toliko časa v domačem prvenstvu. Upam, da bodo zadetki še prišli, veselim se vsakega. Hvaležna sem ekipi, da mi je pomagala do tega dosežka. Veselim se novih tekem s soigralkami,« je o osebnem mejniku dejala najizkušenejša igralka ŽNK TELEMACH GMT Beltincev.

353dfb8894be1dd1f7f5bc3027d7edc9
Brous/Žnk Telemach Gmt Beltinci
ŽNK Telemach Gmt Beltinci iz Ankarana z visoko zmago.



Marcos Tavares je že večkrat napovedal, da želi v državnem prvenstvu doseči 200 golov, podoben cilj pa si je postavila tudi Tibautova. Nekdanja reprezentantka Slovenije želi v prihodnosti priti tudi do 400. zadetka, še prej pa jo čaka lov na bivšo soigralko Tanjo Vrabel. Nekdanja napadalka Pomurja, zdaj pa sodnica pomočnica z značko FIFA, je v slovenskem prvenstvu dosegla 307 zadetkov, kar je najboljši dosežek od sezone 2000/01, odkar pri NZS zbirajo statistiko ženske lige.



Tibautova se je po doseženem mejniku dotaknila tudi jesenskega dela sezone. Pomurke v 12 krogih niso izgubile niti točke, kar je dobra popotnica za drugi del prvenstva: »Tu, kjer smo končale, bomo skušale nadaljevati tudi spomladi. Po zimskem premoru nas najprej čaka Maribor in tekma ne bo enostavna. Zavedamo se svoje naloge. Na vsaki tekmi si želimo pripraviti čim več priložnosti in jih kar se da veliko tudi izkoristiti.«

5b92b16f97bfecf1f10035380257ba23
Igor Napast
Tjaša Tibaut.

Tjaša, ki se je v matično sredina poleti vrnila po enoletni epizodi v Ljubljani, sicer ne skriva, da lahko ekipa igra še bolje: »Popoln izkupiček po jesenskem delu sezone je odličen dosežek. Če se dotaknem posameznih tekem, pa verjamem, da bi lahko odigrale še bolje. Upam, da bomo nekatere stvari spomladi še popravile in nizale zmage z uspešnimi predstavami.«

ŽNK Telemach GMT Beltinci žnk ankaran ženski nogomet