vestnik

(VIDEO) Poraz v Krškem: Poglejte si Perišićev avtogol in mojstrovino Da Silve

ABE, 28. 10. 2018
Aleš Cipot
Rok Sirk tokrat ni zadel, je pa bil vpleten v dogodek, iz katerega je Špiro Peričić zadel svojo mrežo. 
Šport

Nogometaši Mure so gostovali pri Krškem. Nuklearci so ekipa, ki je črno-bele prva premagala v Fazaneriji v tem prvenstvu, to pa je bila tudi zadnja njihova zmaga doslej. Krčani pa so zmagali tudi tokrat. Izid 2 : 0.

»Nogomet je preprosta igra. 22 mož približno 90 minut teče za žogo, na koncu pa vedno zmagajo Nemci.«Ko je Anglija na svetovnem prvenstvu leta 1990 v polfinalu izgubila proti Zahodni Nemčiji, jeGary Linekerizrekel besede, ki so se zapisale v zgodovino.


»Ko igrata nogomet Mura in Krško, je nogomet sila preprost šport. Mura igra, na koncu pa zmaga Krško.« Mura se iz Posavja vrača s porazom. Z 2 : 0 so bili boljši Krčani. Nič ni kazalo, da bo tako. Muraši so prevladovali v prvem polčasu, si pripravili dobre položaje za dosego zadetka. Luka Šušnjara je v 34. minuti po predložku danes razpoloženega Luka Bobičanca zadel prečnik. V 25. minuti pa je imel najlepšo priložnost za Muro organizator obrambe Špiro Peričić. Popolnoma neoviran je po podaji s kota, izvedel ga je Bobičanec, z glavo s štirih metrov meril mimo vrat. Tudi Nino Kouter je imel priložnost, a je okroglo usnje poslal čez vrata. Muraši so v prvem polčasu v okvir vrat sprožili tri strele, pet strelov je letelo mimo. Krčani so poskušali le enkrat. Mura bi si morali po prvem polčasu priigrati vodstvo.

image
Špiro Peričić bi bil lahko junak, a je postal osmoljenec srečanja v Posavju.Aleš Cipot


Takoj po prihodu iz slačilnic je sledila še ena priložnost za črno-bele. Nato pa? Zgodilo se je tisto, kar se običajno zgodi le v - nogometu. V 71. minuti so Krčani sploh prvič sprožili na Murina vrata, ko se je z obrambo izkazal Matko Obradović. Toda po predložku s kota je vratar zaplaval v prazno, žoga je zadela Roka Sirka, od katerega se je odbila do Peričića. Branilec je žogo zadel s konico nogometnega čevlja in jo je preko glave spravil v mrežo njegove ekipe. 1 : 0. Dve minuti kasneje so Muraši storili prekršek na 25 metrih od svojih vrat. K okroglemu usnju je pristopil Marco Da Silva. Neubranljivo je usnje poslal preko živega zidu v Obradovićev levi kot. 2 : 0. Najprej avtogol, nato še evrogol. In še: Da Silva je iz prostega strela zadel tudi za do danes edino zmago Posavcev. No, zdaj jih imajo dve! Šest točk so torej osvojili proti Muri.

image
Krčani so se letos že dvakrat ubranili Murašev in dosegli dve zmagi.Aleš Cipot


Ante Šimundža je bil upravičeno jezen, poskušal je z menjavi: iz igre so odšli Šušnjara, Bobičanec in Kouter, v igro pa vstopili Žan Karničnik, Amadej Maroša in Matic Maruško. Ni bilo ofenzive v zaključku tekme, Muraše je vedno ustavila obramba Krškega. Ni pomagalo niti tri minute sodnikovega dodatka.

KRONOLOGIJA TEKME:
1. POLČAS
1. minuta - Začetek tekme v Krškem
Mura je začela tekmo v postavi:Obradovič, Boškovič, Peričić, Kozar kap., Bobičanec, Kouter, Kous, Sirk, Lorbek, Šušnjara in Šturm.Trener je Ante Šimundža.
15. minuta - Igra med dvema kazenskema prostoroma. Šturm je dvakrat poskusil od daleč.

25. minuta - Peričić je bil po podaji s kota sam pred vrati, a je z glavo zgrešil. Takoj zatem je poskušal še Kouter. Žoga je šla čez vrata.
34. minuta - Po predložku danes izjemno razpoloženega Bobičanca je Šušnjara zadel prečnik.
45. minuta - Mura v prvem polčasu boljši tekmec. Na okvir domačih vrat je sprožila tri strele, pet strelov je letelo mimo vrat. Krško je v 45 minutah imelo le en strel na gol.

2. POLČAS
46. minuta - Začetek 2. polčasa

60. minuta - Mura je imela še eno priložnost.
71. minuta - Neverjetno. Krško je povedlo z 1 : 0. Peričić je zadel lastno mrežo. Najprej je Obradović ubranil sploh prvi udarec Krškega na vrata Mure, nato je po predložku s kota zaplaval v prazno. Sirk in Peričić pa sta nespretno posredovala.
73. minuta - V igro Karničnik, iz igre Šušnjara.

77. minuta - Saj ni res, pa je. Iz prostega strela je za domače zadel Da Silva. Isti igralec je iz prostega strela zadel tudi v Fazaneriji in takrat poskrbel za doslej edino zmago Krčanov.
80. minuta - Iz igre Kouter in Bobičanec, v igro Maroša in Maruško.
85. minuta - Muraši znova in znova trčijo na granitno obrambo Krčanov.

90. Minuta - 3. minute sodniškega podaljška.
94. minuta - Konec srečanja. Zmaga Krškega, ki je edini dve letošnji zmagi v prvenstvu doseglo prav proti - Muri.


@nkkrsko do vodstva z 2:0! Nova mojstrovina Marca da Silve.#goool #sportalgoool #football #soccer #footballseason #plts #footballplayer #footballlive #goal #lead @nsmura_ms pic.twitter.com/qorAQUYPKI
— Sportal Goool (@SportalGoool) October 28, 2018
">

nogomet 14. krog prva liga krško mura