vestnik

(VIDEO) Šimundža pričakuje nekaj novih obrazov

Vestnik, 7. 1. 2020
Aleš Cipot
Včerajšnji uvodni trening Mure.
Šport

Muraši so v ponedeljek pričeli s pripravami na spomladanski del prvenstva. Trener Ante Šimundža je ob tem izpostavil pomen dobrega dela v pripravah.

Strateg črno-belih pravi, da je začetni del priprav najtežji. Kondicija in forma, ki ju takrat pridobijo nogometaši, naj bi držala čez celo leto. Omenil je, da so njegovi varovanci v času premora dobro skrbeli zase, kar je pokazalo tudi začetno tehtanje. Del priprav bo Mura tudi letos opravila v Turčiji, kamor se bo odpravila na začetku februarja. "Zelo pomembno je, da bomo del priprav opravili v Turčiji. Vemo, da so tam razmere neprimerljive z našimi, že zaradi vremenskih razmer in zaradi igrišč, ki so nam tam na voljo. Izredno pomembno je, da nam klub to omogoči, in to je pokazatelj, da smo še vedno ambiciozni, da želimo še napredovati in biti boljši," tako Šimundža.  

trening, uvodni-trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Ante Šimudža.

Dodaja še sledenje začrtani poti in željo po napredku, imeti pa želijo tudi večjo konkurenco v moštvu. Šimundža je tako dejal, da so si želeli, da bi priprave že začeli z novimi obrazi in v večjem številu, vendar obenem verjame, da se bo to zgodilo v čim krajšem času. Nino Kouter pa je ob uvodnem treningu povedal, da je bil odmor dobrodošel, fantje so uspeli nekoliko odklopiti od nogometa, sedaj pa se bodo spet posvetili treningom. Kot cilja je izpostavil osvojitev pokala in to, da v prvenstvu ostanejo pri vrhu. 

Muro čaka tudi 9 pripravljalnih tekem: 

- 15. januar: ZTE 

- 18. januar: Medžimurje

- 22. januar: Beltinci

- 25. januar: Varaždin

- 2. februar: Akhmat Grozny

- 3. februar: Vardar

- 9. februar: Lviv

- 10. februar: Noah

- 18. februar: Odranci 

nš-mura priprave ante-šimundža