vestnik

(VIDEO) Slovenske nogometašinje v Prištini spremljali tudi pripadniki slovenske vojske

Vestnik, 11. 3. 2020
NZS
Slovenske reprezentantke so obiskali pripadniki 40. kontingenta Slovenske vojske.
Šport

Slovenska izbrana vrsta, med reprezentantkami so tudi nogometašinje ŽNK Pomurja Beltinci, je na Kosovem odigrala šesto kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2021 in zmagala z izidom 3 : 0.

Slovenija: Šapek, Agrež, Rozmarič, Korošec (od 76. Makovec), Erman, Čonč, Prašnikar, Predanič (od 78. Milović), Kolbl, Eržen, Begić. 

Kosovo: Leci, Shala F., Kastrati, Halilaj (od 65. Biqkaj), Syla, Hisenaj, Shala B., Limani, Kryeziu (od 46. Ejupi), Memeti, Uka

Slovenke so mrežo Kosova prvič zatresle v 14. minuti, ko je zadela Begičeva. Akcijo je začela Nina Predanič, ki je izvajala prosti strel, do strelke prvega zadetka pa je žogo z glavo podaljšala Kaja Eržen. Predaničeva je tudi povišala vodstvo slovenske reprezentance v 37. minuti. Izbranke selektorja Boruta Jarca so bile vseskozi boljše nasprotnice, dokončen izid srečanja pa je v tretji minuti sodnikovega podaljša postavila Ana Milović, ki je v igro vstopila v drugem polčasu. 

Na stadionu v Prištini se je zbralo okrog 2500 gledalcev, med njimi pa so bili tudi pripadniki 40. kontingenta Slovenske vojske. Njihov poveljnik je podpolkovnik Peter Čuden, glavni podčastnik pa praporščak Dušan Utroša. Vojaki so reprezentantke obiskali že v ponedeljek in jim takrat tudi izročili posebno spominsko obeležje. 

Slovenija - Kosovo, kvalifikacije za EP 2021, slovenska vojska
NZS
Na Kosovem je tudi Prekmurec Dušan Utroša (levo).

Naslednja tekma bo 10. aprila v Murski Soboti, nasprotnice Slovenk pa bodo igralke Estonije. Naj spomnimo, da Slovenija nastopa v skupini 1, v kateri so se Nizozemska, Rusija, Kosovo, Turčija in Estonija. 

Selektor Jarc je po tekmi povedal, da so si s strpno, požrtvovalno in pametno igro na gostovanju priigrali rezultat, ki jih je zanima, obenem pa že napovedal, da je zmaga dober temelj za prihodnji aprilski tekmi proti Estoniji in Rusiji. 

kosovo---slovenija kvalifikacije-za-ep-2021 slovenska-vojska
Kaj zdaj berejo drugi