vestnik

(VIDEO) To je zadetek Murinega diamanta, ki si ga je vredno ogledati večkrat

Rok Šavel, 20. 3. 2023
Aleš Cipot
17-letni Niko Kasalo si bo zagotovo dobro zapomnil svoj prvenec v prvi slovenski nogometni ligi.
Šport

Mladi Niko Kasalo nase opozoril z mojstrovino proti Olimpiji.

Dobri poznavalci nogometa so vedeli, da imajo črno-belih v svojih vrstah enega največjih talentov v slovenskem nogometu ta hip. Šele 17-letni Niko Kasalo je bil lanskega maja najmlajši debitant na prvoligaških tekmah Mure, saj ga je takratni trener Damir Čontala v ogenj poslal, ko je štel 16 let, 4 mesece in 14 dni. Kot da bi usoda želela, je debitiral proti Olimpiji, proti kateri je tudi prvič tekmo pričel v začetni enajsterici.

Zaupanje stratega Dejana Grabića je hitro upravičil, saj je v 16. minuti, ko je Mura zaostajala z 0:1 zaradi nesrečne enajstmetrovke, uprizoril izenačujoči zadetek. In to na kakšen način. Po lepo uigrani akciji iz kota je sprejel žogo pred kazenskim prostorom in z natančnim ter mirnim strelom zabil pravcati evrogol ter poskrbel za delirij na tribunah Fazanerije. Muraši so v nadaljevanju preko Kaia Cipota poskrbeli še za preobrat in vodilna Olimpija je padla v Murski Soboti z 2:1.

Mladi Kasalo, ki je bil že tarča klubov iz tujine, je bil v sezoni 2021/22 najboljši strelec slovenske kadetke lige, saj je na 24 tekmah dosegel kar 26 zadetkov in je tudi reden član mlajših selekcij slovenske reprezentance. Kljub zanimanju iz tujine je letos na pripravah v Turčiji pred spomladanskim delom prvenstva podaljšal pogodbo z Muro, ki bi se mu sicer iztekla konec maja prihodnje leto. Muri je obljubil zvestobo do konca leta 2025, s prekrasnim prvencem proti Olimpiji pa je še bolj opozoril na svoj nogometni talent.

niko-kasalo nš-mura zadetek evrogol talent