vestnik

Vrste NŠ Mura okrepil Amar Beganović

Vestnik.si, 12. 1. 2022
Aleš Cipot
Amar Beganović
Šport

Igral bo na poziciji desnega bočnega branilca

Na spletni strani NŠ Mura so predstavili še četrto okrepitev v zimskem prestopnem roku. V Fazaneriji bo odslej igral Amar Beganović (25. 11. 1999), ki se k Muri seli iz bosanskega prvoligaša Sloboda Tuzla. Za ekipo, ki je v lanski sezoni osvojila osmo mesto, trenutno pa se nahaja na petem mestu, je kljub mladosti že odigral 101 tekmo in ob tem prispeval tri zadetke in šest asistenc. Že z devetnajstimi leti pa mu je bil pri Slobodi zaupan kapetanski trak, so zapisali. 

amar-beganović, mura, okrepitev
Aleš Cipot
Amar Beganović

Beganović se najbolje znajde na desni strani igrišča, igra lahko na poziciji desnega bočnega branilca ali desnega krila. Bil je član vseh mlajših selekcij Bosne in Hercegovine, za katere je zbral trinajst nastopov. 
»Vse se je dogajalo zelo hitro. Moram povedati, da sem presrečen, da sem postal nov član Mure. Veliko sem se pozanimal o Muri, preveril zgodovino in vem, v kakšen klub prihajam. Zdaj je najbolj pomembno, da se hitro vklopim v ekipo in pomagam ekipi, da doseže cilje, ki smo si jih zastavili v letošnji sezoni,« je povedal Amar Beganović. 
amara-beganović nš-mura