vestnik

Vujović preteklost, njegov naslednik znan do sredine decembra

STA, 27. 11. 2019
Profimedia
Veselin Vujović
Šport

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji seji soglasno sklenilo, da prekine pogodbo s selektorjem moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem, ki je bil na klopi elitne slovenske moške selekcije od maja leta 2015, so sporočili iz RZS.

Slovenija je pod taktirko 58-letnega črnogorskega strokovnjaka osvojila tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017, šesto mesto na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016 ter osmo mesto na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018 in 14. na evropskem prvenstvu na Poljskem 2016.

"Po več kot štiriletnem sodelovanju je v zadnjem času postopoma začelo prihajati do zasičenja znotraj reprezentance, ki bi lahko pomenilo pomembno omejitev in preveliko tveganje za evropsko prvenstvo na Švedskem, Norveškem in v Avstriji januarja prihodnje leto in druge nastope reprezentance. Predsedstvo RZS je tako ocenilo, da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bi naj ohranile slovenski rokomet na dosedanji visoki ravni," je v izjavi za javnost zapisal RZS.

veselin vujovic
Profimedia
Veselin Vujović


"Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Vujoviću iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na nadaljnji trenerski poti. Nobenega dvoma ni, da se je Vujović kot selektor slovenske reprezentance z zlatimi črkami vpisal v zgodovino slovenskega rokometa," so še zapisali v izjavi za javnost.

Rokometna zveza Slovenije bo v skladu s postopki svojih organov novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do sredine meseca decembra.

rokomet sta