vestnik

(FOTO IN VIDEO) Na derbiju večtisočglava množica spet videla remi

Vestnik, 5. 10. 2019
Aleš Cipot
Maribor : Mura
Šport

Nogometaši Mure in Maribora so v Ljudskem vrtu odigrali tekmo 13. kroga v prvi slovenski nogometni ligi. Maribor ima tako sedaj 25 točk, Mura 24.

Mura bo imela tudi na tokratnem štajersko-prekmurskem derbiju glasno in številčno podporo s tribun. S soboškega kluba so namreč sporočili, da se bo v Maribor odpravilo več kot tisoč navijačev. Trener Ante Šimundža je za klubsko spletno stran napovedal, da bodo navijači tudi tokrat njihov 12. igralec, ki jim bo pomagal v težkih trenutkih. 

Začetni enajsterici:

Maribor: Pirić, Viler, Peričić, Mitrović,  Klinar, Cretu, Pihler, Požeg Vancaš, Kronaveter, Hotić, Zahovič. 

Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, Šporn, Bobičanec, Šušnjara, Horvat, Maroša. 

Glavni sodnik: Dragoslav Perič

Tribune Ljudskega vrta so lepo polne, glasni pa navijači obeh ekip. Nekoliko podjetneje so pričeli vijoličasti, vendar so se Muraši dobro branili. Prvi strel črno-belih v okvir Piričevih vrat se je zgodil v 9. minuti, ko je z glavo streljal Maroša. Mariborski vratar pri lovljenju žoge ni imel težav. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

V 14. minuti protinapad Maribora, proti golu je z leve strani streljal Aleks Pihler, žoga pa je na srečo Prekmurcev zletela mimo vratnice. V 21. minuti je Hotič nevarno podal v kazenski prostor, Zahovič je poskusil z glavo, toda bil nenatančen. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Luka Bobičanec je v 27. minuti lepo preigral Peričiča, vendar žoge ni uspel poslati v gol. Sledila je podaja iz kota, vendar so vijoličasti hitro razčistili in žogo odpeljali iz kazenskega prostora. Posest žoge je bila v prvih 30. minutah polovično razdeljena. 

V 30. minuti je Hotič spet ostro podal v kazenski prostor, tokrat proti Pihlerju, ki je tudi tokrat streljal z glavo mimo desne vratnice Obradoviča. Pet minut pozneje je Nino Kouter poskusil s strelom od daleč, toda zgrešil za kakšnega pol metra. 

Konec prvega polčasa: Maribor - Mura 0 : 0

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

V Ljudskem vrtu je dobrih sedem tisoč gledalcev, drugi polčas pa sta pričeli enaki zasedbi Mure in Maribora.

V 52. minuti kot za Muro, Karamarko je poskusil po podaji Bobičanca, toda streljal je previsoko. Cretu je v 54. minuti postal prvi igralec na tekmi, ki mu je Perič pokazal rumeni karton. 

Tomi Horvat je imel po hitri akciji v 55. minuti lepo priložnost, da povede Muro v vodstvo. Njegov strel je zletel mimo vrat. Dve minuti pozneje je imel najbolj nevarno akcijo pri vijoličastih Zahovič, ki je meril z bližini. Obradović je bil na mestu. Spremljamo dinamičen drugi polčas. Tudi Kouter je imel svojo drugo priložnost, z obrambo pa se je izkazal tudi Pirić. 

Zaradi prekrška nad Šturmom je porumenel Pihler. Prosti strel za Bobičanca, ki pa je zadel živi zid. 

67. minuta - zaradi drugega rumenega kartona je bil izključen Peričič, ki je na robu kazenskega kartona zaustavil Karničnika. Prosti strel je izvedel Šturm, žoga je zletela visoko čez vrata. Požega Vancaša je v 69. minuti na igrišču zamenjal Blaž Vrhovec. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

V 73. minuti rumeni karton za Jona Šporna. Takoj za tem pa nevarna akcija Maribora. Strel Kronavetra z neposredne bližine je preprečil Murin vratar. Šimundža je v 77. minuti opravil prvo menjavo. Iz igre Šušnjara, v napadu pa se bo Maroši pridružil še Fejsal Mulić. 

Za nekaj pirotehničnih vložkov so na začetku zadnjih desetih minut poskrbele Viole, zato je bila tekma za nekaj trenutkov prekinjena. Zadnjih pet minut je priložnost za dokazovanje dobil še Andrija Bubnjar, ki je zamenjal Horvata. Na igrišče vstopa tudi Marcos Tavares, v konici napada je zamenjal Zahoviča. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

V sodnikovem podaljšku (+4 min) še en kot za črno-bele. Ni bilo nevarnosti za vrata Maribora. 

Rumeni karton je prejel še Šturm. Marko Brkič pa je zamenjal Marošo. 

V 93. minuti kot tudi za Maribor, Mura je žogo uspešno izbila. Čisto v zadnjih sekundah pa je spektakularno s škarjicami poskusil Kronaveter, ki je za nekaj centimetrov zgrešil cilj. 

Konec tekme: Maribor - Mura 0 : 0 

mura maribor derbi ljudski-vrt plts
Kaj zdaj berejo drugi