vestnik

Mura – Sturm (1 : 3). Yeboah v treh minutah zrežiral preobrat, Muraši prelahko zapravljali svoje priložnosti

Vestnik.si, 19. 8. 2021
Aleš Cipot
Klemen Šturm se je proti Sturmu boril, a se je izšlo le za časten poraz.
Šport

Tudi ob porazu v skupnem seštevku, povratna tekma bo prihodnji teden, pa Muri jesen v Evropi ne more več uiti. Uvrstitev v evropski ligo bi klubu iz Fazanerije prinesla natanko 3,63 milijona evrov, medtem ko bi bil poraz in nastop v konferenčni ligi vreden 2,94 milijona evrov.

V zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Evropa sta se na stadionu Fazanerija merila Mura in Sturm. Dvoboj ste lahko spremljali z nami. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Mura : Sturm

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, sodnik: Michael Oliver (Anglija).

Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Horvat, Kozar kap., Šturm, Kous, Bobičanec, Lotrič, K. Škoflek. Trener: Ante Šimundža. 

231698258_4632592560105583_7104356805475494929_n
NŠ Mura
Začetnih XI

Sturm: Siebenhandl, Gazibegović, Affengruber, Wüthrich, Dante, Stanković, Hierländer kap, Ljubić, Kiteishvili, Yeboah, Jantscher. Trener: Christian Ilzer

237153420_10159862992618885_6466131512048952850_n
SK Sturm Graz
Startelf

1. POLČAS

1. minuta: S sredine igrišča so krenili Avstrijci. V napadu Mure sta Lotrič in Škoflek. Zanimivo: Tomi Horvat nosi dres s številko 10. Podedoval jo je od Nina Koutra. 

3. minuta. Spektakularni zadetek Škofleka. Z 18 metrov je s silovitim strelom zadel pod pod stičišče vratnice in prečnika Siebenhandla. Akcijo je začel Horvat. 

5. minuta. Na tekmi je tudi okoli 300, 400 navijačev Sturma, ki so zasedli tribuno ob kopališču. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Kako so lahko gostujoči navijači prišli na tekmo v Fazanerijo, če protokol Uefe tega ne dovoljuje?

10. minuta. Avstrijci imajo žogo več v nogah, Muraši čakajo na priložnosti v protinapadih. 

15. minuta. Oliver je upravičeno razveljavil zadetek gostov zaradi prekrška v napadu ob prostem strelu. Zadel je sicer Affengruber, a si je pomagal tako, da je z rokami odrinili nasprotnika. 

18. minuta. Oliver je po posredovanju Kozarja v svojem kazenskem prostoru (hitro) dosodil enajstmetrovko. Jantscher je streljal v Obradovićev levi spodnji kot. Domači vratar je šel v pravo smer, a je okroglo usnje pred njim odskočilo in našlo pot v mrežo. 

20. minuta. Sturm nadaljuje s pritiskom. 

23. minuta. Rumeni karton Šturmu. 

24. minuta. Jon Gorenc Stanković je podaji s prostega strela z glavo za las zgrešil Murina vrata. 

30. minuta. Tempo v igri je malo upadel, nogometaši Šturma so še vedno več pri žogi. 

34. minuta. Pri gostih je porumenel Gorenc Stanković. Na sredini igrišča je podrl Lotriča. 

38. minuta. S samostojno akcijo je poskušal Bobičanec. 

40. minuta. Zanimivo: Pogosto spremljamo boj dveh devetic, branilca domačih Maruška in najbolj nevarnega gostujočega igralca Yeboaha. 

45. minuta. Ena minuta sodniškega dodatka. Oliver odpiskal konec prvega polčasa. Škoflek je ob polčasu za Sportklub povedal, da morajo bolj strniti vrste in v obrambi igrati bolj čvrsto. Če bo tako, meni, da rezultat ne bi smel izostati. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Muraši so pustili srce na igrišču, ampak danes se ni izšlo. Ključni sta bili dve napaki v obrambi.

mura, sturm
Vestnik.si
Mura vs. Sturm

2. POLČAS

46. minuta. S sredine igrišča začnejo črno-beli. Brez menjav pri obeh moštvih. 

50. minuta. Sturm ima tudi v drugem polčasu več žogo v svoji posesti. Oliver je sicer gostom piskal dva prekrška v napadu.

55. minuta. Dvojec Horvat in Lotrič je pripravil lepo priložnost Škofleku. Res je malo manjkalo in bi se Škoflek še drugič vpisal med strelce.  

60. minuta. Yeboah je na desni strani preigral Jana Gorenca, podal ostro žogo v kazenski prostor Mure, s 4 metrov je z glavo zadel Kiteishvili, ki se je prikradel za obrambo Mure. 

60. minuta. Zaradi poškodbe je iz igre moral Bobičanec, v igro Staniša Mandić. 

63. minuta. Kous je izgubil žogo, spretni Yeboah je izkoristil napako in zadel v protinapadu. 

66. minuta. Menjava pri Sturmu - iz igre Jantscher, na zelenico Sakaria. 

69. minuta. Predložek Lotriča, z glavo je nevarno meril Mandić. Le kot za Muro. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Pred tekmo s Sturmom

70. minuta. Zadetek Lotriča po odlični podaji danes izvrstnega Horvata. Žal je bil napadalec iz Vaneče v prepovedanem položaju. 

71. minuta. Amadej Maroša v igro namesto Škofleka, Klemen Pucko menja Karničnika. 

75. minuta. Maroša predložek, Kous strelja, Siebenhandl žogo odbija v stranski avt. 

76. minuta. Menjavi pri Sturmu: iz igre Yeboah in Kiteishvili, v igro Kuen in Niangbo. 

78. minuta. Lotrič pripravil priložnost Maroši, spet branil Siebenhandl. Še ena priložnost. Mura prihaja do (pol)priložnosti, a šepa realizacija. 

80. minuta. Iz igre Lotrič, na zelenico Klepać. Menjal je tudi Sturm. V igro Jäger in Geyrhofer namesto Gazibegovića in Ljubića. 

85. minuta. Mura ima pobudo, a za kaj več bi morala izkoristi svoje priložnosti. 

89. minuta. Tri minute sodnikovega podaljška. Mura še naprej oblega gostujoča vrata. Maroša je še enkrat več zastreljal lepo priložnost. Spet se je izkazal gostujoči vratar. 

90.minuta. Varnostniki in policisti so v drugem polčasu obkolili tribuno z gostujočimi navijači, ki so že prej ob zadetku svoje ekipe stekli na zelenico, saj je zaradi veselja navijačev popustila jeklena ograja. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Mura : Sturm

93. minuta. Konec tekme. Muraši so prelahko zapravili svoje priložnosti - predvsem Maroša -, odločile so tri minute nezbranosti v domači obrambi. Jon Gorenc Stanković je v izjavi po tekmi zelo spoštljivo spregovoril o Muri, domači kapetan Kozar pa je napovedal, da na povratnem srečanju ne bodo vrgli puške v koruzo. 

Tudi Damir Rob, strokovni komentator Sportkluba, je pohvalil predstavo Mure. Strinjal se je, da na takem nivoju ne sme biti začetniških obramb. Dejal je še, da je treba priložnosti, kot so si jih danes prigrali Muraši, nujno izkoristiti, če želiš doseči rezultat. "Mura na najboljši možen način predstavlja slovenski nogomet," je še poudaril Rob. 

Ante Šimundža, trener domačih, pa je dejal, da sta jih pokopali dve napaki v obrambi in da bodo na povratni tekmi poskušali storiti še več s podobno predstavo, kot so jo prikazali danes. 

Pred črno-belimi je bila zela zahtevna naloga v podobi avstrijskega Sturma. Nogometaši iz Gradca so sezono avstrijskega prvenstva začeli sijajno in po začetnem porazu proti Salzburgu (1 : 3) nanizali tri zanesljive zmage proti Wolfsbergerju (4 : 1), Altachu (3 : 1,) v zadnjem krogu konec tedna pa so ugnali še LASK (3 : 1). Za Sturm med drugim igra Slovenec Jon Gorenc Stanković, nekdanji član Domžal, ki se je vpisal med strelce na dvoboju z Altachom. Dva gola za Sturm na tem srečanju pa je prispeval Kelvin Yeboah iz Gane, nečak slovitega napadalca Anthonyja Yeboaha, najbolj znanega kot nekdanjega člana Eintrachta iz Frankfurta in hamburškega kluba HSV. Kelvin Yeboah je zadel tudi v Linzu.  A tudi Mura se je lahko pred tekmo ponašala s podatkom, ki ni ravno od muh na evropski sceni. Na dosedanjih treh tekmah v Fazaneriji v tej sezoni še ni prejela gola, medtem ko je Sturm na vseh svojih zadnjih tekmah prejel vsaj enega. 

mura sturm