vestnik

Za Nafto bo zaigral tudi predsednikov sin

Vestnik.si, 24. 1. 2020
Facebook Nafta 1903
Gabor Vegh in Dominik Molnar.
Šport

Lendavska Nafta je v svojo člansko vrsto tudi uradno zvabila dva nova mlada nogometaša, ki sta že doslej trenirala z njo na zimskih pripravah. Eden od njiju je tudi predsednikov sin.

Vodstvo Nafte 1903 je z dvema nadarjenima igralcema nadgradilo prvo ekipo. V vrste modro-belih se namreč selita Gábor Végh, sin predsednika Nafte, ki mu je prav tako ime Gabor, in Dominik Molnár.

Gábor Végh je 21-letni ofenzivni vezni igralec, ki v Lendavo prihaja na polletno izposojo iz madžarskega Budaörsa. S klubom je namreč sklenil sodelovanje do 30. junija 2020. Végh je v svoji karieri igral za Taksony SE, Honvéd FC, FC Budapest, Felcsút SE, ZTE FC, Santarcangelo Calcio S.r.l. in BSC 1924 FUTBALL.

Dominik Molnár je 19-letni centralni/defenzivni vezist, ki je član madžarske nogometne reprezentance do 19 let. Tudi Molnár je z vodstvom sklenil pogodbo do 30. junija 2020. Mladi talent namreč prihaja na polletno izposojo iz madžarskega Ajka FC-ja. Svojo nogometno pot je začel pri Videoton LKA-ju in zaigral še za Főnix-Gold FC, MTK Budapest, Fehérvár FC, Paksi FC in FC Ajka, so sporočili na spletni strani kluba Nafta 1903.

S prihodom mladih madžarskih nogometašev v prvo člansko vrsto pa je nezadovoljnih precej navijačev v Lendavi, ki očitajo vodstvu kluba, da k Nafti priključuje preveč igralcev iz tujine, še posebej iz Madžarske, ter da pozablja na lastne domače talente in na kakovostne okrepitve z bolj izkušenimi nogometaši, če je cilj res vnovičen boj za prvo ligo. Vsekakor prestopni rok še ni zaključen, zato se bo na tem področju prav gotovo še marsikaj dogajalo. Nafta bo v soboto ob 14. uri odigrala pripravljalno tekmo pri predstavniku madžarske tretje lige Hevizu SK.    

nogomet nafta-1903 okrepitvi gabor-vegh dominik molnar
Kaj zdaj berejo drugi