vestnik

Začela se je soboška občinska liga v namiznem tenisu

Tomo Köleš, 27. 12. 2018
Aleš Cipot
Šport

Na pobudo vodstva NTK Sobota in sekcije veteranov NTK Sobota ter nekaterih rekreativnih igralcev iz soboške občine je vzpostavljena občinska liga v namiznem tenisu pod okriljem Športne zveze Murska Sobota.

V prvi sezoni lige je prijavljenih šest ekip. Cilj pobudnika in koordinatorja lige Mitje Županka pa je, da bi nekega dne imeli tri lige, sodelovalo pa bi več kot dvajset ekip.Odigrana sta bila že prva kroga občinske lige. V prvem krogu je ekipa Spin premagala ekipo TNT s 6 : 4, Alf je bil boljši od Markišavec s 7 : 3, ekipa BRDM pa je z enakim izidom premagala Krog.


V ligi igrajo: Boris Žagar, Zlatko Veselinovič, Luka Žagar in Leon Rituper – ekipa Spin; Marjan Fridrih, Franc Barbarič, Jože Benko in Milan Pavlin – Markišavci; Luka Šantavec, Luka Petkovič, Matic Benko in Timi Gider – Krog, Borut Miklus, Rajko Grčar, Davorin Dervarič in Mitja Županek – BRDM; Andrej Kuhar, Ludvik Lazar, Franci Just, Miroslav Lazar in Črtomir Just – Alf; Vojko Gumilar, Ivan Trplan, Davorin Lah in Tadej Kerčmar – TNT.


V drugem krogu je Alf s 7 : 3 ugnal Krog, Spin in Markišavci so se razšli s 5 : 5, enako tudi TNT in BRDM.
Po dveh krogih je z dvema zmagama na prvem mestu ekipa Alf s šestimi točkami, na drugem so igralci BRDM s petimi (ena zmaga in enkrat neodločeno), tretji so, prav tako s petimi točkami, igralci ekipe Spin, na četrtem je TNT z enim neodločenim izidom in enim porazom, enako kot na petem mestu Markišavci, na šestem mestu pa je z dvema porazoma in dvema točkama ekipa Krog.


Med posamezniki sta po dveh krogih brez poraza in s šestimi zmagami na vrhu Davorin Dervarič (BRDM) in Črtomir Just (Alf), na tretjem mestu pa je s petimi zmagami in enim porazom Mitja Županek (BRDM). Sledita Vojko Gumilar (TNT) in Zlatko Veselinovič (Spin) s po štirimi zmagami in dvema porazoma, po tri zmage in tri poraze pa imajo Marjan Fridrih (Markišavci), Franci Just (Alf), Ivan Trplan (TNT), Luka Žagar (Spin) in Luka Šantavec (Krog). Naslednji krog bo v ponedeljek, 7. januarja, ob 18. uri v dvorani OŠ III.

namizni tenis občinska liga Športna zveza Murska Sobota Mitja Županek 2018
Kaj zdaj berejo drugi