vestnik

Zaradi okužb v slovenski reprezentanci odpovedana kvalifikacijska tekma z Estonijo

Vestnik, 25. 10. 2020
Jure Zauneker
Nogomet
Šport

Poročali smo že o tem, da je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek v Rusiji v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo z minimalnim porazom klonila proti gostiteljicam. V torek bi morala biti v Estoniji na sporedu naslednja kvalifikacijska tekma, vendar je zaradi okužb v slovenski reprezentanci odpovedana.

Slovenke so se za ta kvalifikacijski cikel zbrale pretekli ponedeljek, v petek pred tem pa opravile prva testiranja na koronavirus. Takrat je bila okužba zaznana pri eni nogometašinji, ki se zbora ni udeležila. Na dan reprezentančnega zbora je bilo drugo testiranje, na katerem okužb niso potrdili. "Kljub temu, da so izpolnjevali vse predpisane ukrepe, uporabljali zaščitne maske in razkuževali roke, je na včerajšnjem testu v Estoniji slovenska delegacija vrnila večje število pozitivnih vzorcev na COVID-19, zaradi česar bo torkova tekma z Estonijo prestavljena na kasnejši termin," so danes sporočili iz Nogometne zveze Slovenije. Dodali so, da so znotraj NZS že aktivirali skupino, ki bo pomagala pri varnem povratku deklet iz Estonije, kamor so odpotovale po tekmi z Rusijo. 

V slovenski ženski reprezentanci so bile na zboru nogometašinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci in drugih prvoligaških klubov. Standardna kapetanka reprezentance je sicer Prekmurka Mateja Zver, ki igra za avstrijski St. Pölten, ki pa je na tekmi proti Rusiji zaradi bolezni, kot so pred srečanjem poročali, ni bilo. 

Ali bodo okužbe in karantena vplivale na spored državnega prvenstva še ni znano. 10. krog je predviden za 8. november. 

koronavirus slovenska-ženska-nogometna-reprezentanca