vestnik

Zaživela nova spletna stran NK Mura skozi čas

Vestnik.si, 19. 7. 2020
Aleš Cipot
NK Mura skozi čas.
Šport

Naš sodelavec in fotograf Aleš Cipot in Simon Horvat, ki je pred leti že urejal Murino spletno stran, sta zagnala novo spletno stran NK Mura skozi čas.

Stran NK Mura skozi čas je sicer že obstajala na Facebooku, zdaj pa sta jo Cipot in Horvat ustvarila kot pravo spletno stran. Idejo sta začela razvijati že pred sedmimi leti, poudarjata pa, da je to stran, ki se nenehno dopolnjuje, tudi s pomočjo ljubiteljev, navijačev, zbirateljev in drugih, saj vsi podatki še niso zbrani. Novo spletno mesto govori o zgodovini Mure in nogometa v Murski Soboti od 1. svetovne vojne pa do danes.

FeriZelko_01
Jože Kološa - Kološ
Feri Zelko, najboljši "muraš" v petdesetih letih.

"Za začetek smo objavili predvsem tekme in nekaj dogodkov od prvega prvenstva v samostojni Sloveniji naprej. Razpolagamo z ogromno podatki o dogajanju v klubu in o tekmah Mure, pri čemer imamo dokaj popoln arhiv z dogajanjem in tekmami od leta 1960 naprej. Pred tem datumom je ostalo kar precej odprtih vprašanj. Leta 2020 sta se projektu priključila Marjan Špilak in Uroš Bergles,ki pomagata raziskovati in objavljati podatke. Vse informacije v zvezi z Muro, ki jih imamo in jih bomo pridobili, bomo objavljali na tej spletni strani. Precej bo izrezkov iz časopisov, slik, kar nekaj pa bo tudi lastnih člankov in intervjujev," pojasnjujeta Cipot in Horvat preko uradne spletne strani NŠ Mura (nsmura.si), medtem ko ima nova spletna stran naslov nkmura.si.  

mura, nafta, pokal, finale-pokala
Aleš Cipot
Finale pokala

spletna-stran nk-mura čas