vestnik

Na klop Mure je sedel Grabić. "Verjamem, da bo z zagnanostjo, strokovnostjo, trdim delom in znanjem z Muro dosegel zastavljene cilje," pravi predsednik kluba

Vestnik.si, 28. 2. 2023
Aleš Cipot
Dejan Grabić s predsednikom kluba Robertom Kuzmičem in športnim direktorjem Denisom Rajbarjem.
Šport

Dejan Grabić je bil v torek zvečer tudi uradno predstavljen kot novi strateg črno-belih. Pogodbo z Muro je podpisal do 30. junija 2025.

O tem, kdo bo v prihodnje vodil Muro, se je špekuliralo že dalj časa, sinoči pa je postalo uradno, da bo na klop črno-belih sedel Dejan Grabić. 42-letnik je v zadnjih šestih letih vodil ljubljanski Bravo, slovensko ligo pa je tako dodobra spoznal kot trener, še prej pa kot igralec, saj je bil član Olimpije, Ljubljane, Bele Krajine, Domžal, Interblocka, Krke in Brava. 

dejan-grabić, mura, trener
Aleš Cipot
Dejan Grabić, novi trener Mure

Grabić se je v torek na Fazaneriji že sestal z novimi sodelavci, v sredo bo ekipo prvič tudi vodil na treningu. "Čutim velik ponos in odgovornost. Obljubljam trdo delo, strast in veliko željo po zmagah. Rad bi se zahvalil Bravu, ki mi je omogočil uveljavitev v prvi slovenski nogometni ligi in mi dal vse pogoje za napredovanje. Vem, kam prihajam. Klub poganja velika navijaška strast in ljubezen, ki je v Sloveniji ne najdeš," je povedal v prvem odzivu ob predstavitvi. 

Da Grabića dobro pozna tudi klub, je potrdil Robert Kuzmič, predsednik Nogometne šole Mura. Kluba sta se namreč večkrat pomerila v prvi in drugi ligi. "Gre za dokaj mladega, prodornega in ambicioznega trenerja, ki je v zadnjih letih dokazal, da ima perspektivo in zna delati z mladimi, kar je ena izmed osnovnih strategij našega kluba. Verjamem, da bo s svojo zagnanostjo, strokovnostjo, trdim delom in znanjem z Muro dosegel zastavljene cilje," je še povedal Kuzmič. 

dejan-grabić, mura, trener
Aleš Cipot
Dejan Grabić, novi trener Mure

Damir Čontala, ki je bil za glavnega trenerja postavljen 29. decembra lani, se tako poslavlja s tega mestaPo pogovoru s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem in predsednikom kluba Kuzmičem si je vzel čas za premislek, želja kluba pa je, da še naprej ostane in deluje pri črno-belih. 

nš-mura dejan-grabić
Kaj zdaj berejo drugi