vestnik

Tokrat brez točk in sreče: Radomlje - Mura 3 : 2

Vestnik.si, 23. 4. 2022
Aleš Cipot
Radomlje : Mura
Šport

V 32. krogu je Mura v Domžalah v dvoboju z Radomljami lovila novo zmago v boju za tretje mesto, obenem pa se je želela maščevati Radomljanom za poraz, ki ga je z njimi nazadnje doživela v Fazaneriji. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

Kalcer Radomlje: Šugić, Mrkonjić, Šarić, Cerar kap., Nuhanović, Bumbu, Zabukovnik, Primc, Mužek, Guček, Ševelj. Trener: Nermin Bašić. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

Mura: Zalokar, Karamarko, Gorenc, Beganović, Maruško, Bobičanec, Horvat, Klepač, Kous kap., Daku. Trener: Damir Čontala.

Srečanje vodi Martin Matoša iz Notranjih Goric. 

1: Začetek tekme.

5: Lep prodor je uprizoril Daku, ki je preigral branilca domačih in stekel v kazenski prostor, nato pa sta si bila napoti s Klepačem in niti eden od njiju ni prišel do strela. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

13: Klepač je zdaj z levico stresel prečnik. Akcijo je začel Gorenc, ki je s prodorom presenetil domače, žogo je sprejel Daku in preigral dva branilca, na koncu pa podal do Klepača na levi strani, ki ni imel sreče, saj je bil zelo blizu novemu zadetku. 

18: GOL 1 : 0 Ivan Šarić! Stara pesem: kdor ne da, dobi. Ševelj je z dolgo visoko podajo našel Šarića, ki je bil v skoku boljši od Beganovića in z glavo zadel desni kot vrat Zalokarja. Zanimivo, v enem prejšnjih dvobojev med igralcema je bil uspešnejši Beganović, ki je ob žogi odnesel tudi Šarića, ki se je ob tem tudi nekoliko poškodoval in že se je zdelo, da bo zapustil igro. A to se ni zgodilo, kar je bilo zdaj usodno za Muro. 

29: A je to mogoče? Sedaj je prečnik zatresel še Daku. Čeprav je bil pokrit, je streljal iz obrata, žogo pa je v okvir vrat preusmeril Mužek. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

35: GOL 2 : 0 Sandi Nuhanović! Zgodba prvega polčasa: črno-beli tresejo okvir vrat, Radomljani pa so zadeli dvakrat iz dveh priložnosti. Mreža Zalokarja se je v resnici zatresla že v 32. minuti, a so v sobi za VAR dolgo časa pregledovali, če je bil Mrkonjić v prepovedanem položaju, kakor je dosodil stranski sodnik. Mrkonjić je tik pred zadetkom s peto podal v sredino do Šarića, ki je nekako spravil žogo na desno do Nuhanovića, ta pa je zadel s strelom po tleh. Na koncu se je izkazalo, da je prepozno naprej stekel Beganović, zato Mrkonjić ni bil v prepovedanem položaju. Beganović je zdaj delni krivec že za dva zadetka, slabo pa je reagiral tudi Pucko, ki ni uspel odbiti žoge pred Šarićem.    

37: Rumeni karton Primc zaradi prekrška nad Kousom.

45: Štiri minute dodatka.

45+4: Konec prvega polčasa. 2 : 0. 

Za zdaj povsem nenavaden potek tekme. Takoj ko je Mura zatresla prečnik, so zatem Radomljani zadeli mrežo. Gostitelji imajo lepo vodstvo, čeprav razen dveh strelov na gol niso več sprožili nobenega. Ne moremo reči, da Mura igra slabo, saj narekuje tempo in si želi napadati, vendar ji je tokrat zmanjkalo športne sreče, obenem pa Radomljani igrajo taktično izredno disciplinirano in čvrsto ter samo čakajo na napake nasprotnika. V igri črno-belih vse tudi ni tako, kot bi moralo biti. Bobičanec je bil skoraj neviden, Horvat je odrezan, preveč napadov poteka po desni strani prek Beganovića, ki ni tako zelo nevaren, podaje Pucka na levi strani so povsem nenatančne, vprašanje pa je, če je dobra poteza umestitev Maruška v zvezno vrsto, saj je bolj obrambno kot pa napadalno naravnan. Zanimivo bo videti, kaj bo v drugem polčasu skušal spremeniti trener Damir Čontala. 

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: T. Cipot namesto Beganovića. 

49: GOOOL 2 : 1 Mirlind Daku! No, tokrat pa vendarle nagrada za oba nogometaša, ki sta že zadela prečnik. Klepač je na levi strani ob golavt liniji preigral Bumbuja in Mužka ter natančno podal na glavo Dakuja, ki je zadel iz bližine.

51: Strel Gorenca z glavo je končal v kotu. Po kotu lepa priložnost za Muro, a so njeni igralci v kazenskem prostoru preveč komplicirali in nastavljali žogo eden drugemu, na koncu pa je Daku streljal prek vrat. 

54: Tokrat strel Maruška z daljave, a tudi on je meril preko vrat. 

56: Po podaji Dakuja je pobegnil Cipot, a nato streljal mimo vrat. 

59: Sedaj pa je Mura imela srečo, saj je pustila velike luknje v obrambi, kar je skoraj po strelu z glavo izkoristil Nuhanović, vendar je meril le v naročje Zalokarju.

61: Dvojna menjava pri Radomljah: Prohouly in Čalušić namesto Cerarja in Bumbuja.

66: Nevaren mini pritisk Radomelj, ki pa se je po nekaj hitrih podajah končal s prepovedanim položajem. 

69: Menjava pri Muri: Šturm namesto Pucka. 

71: Dvojna menjava pri Radomljah: Jazbec in Rugašević namesto Primca in Nuhanovića.

77: Še ena menjava pri Radomljah: Čuić namesto Šarića.

78: Menjava pri Muri: Ouro namesto Maruška. 

86: GOL 3 : 1 Tomislav Mrkonjić! Klasičen hiter udarec Radomelj. Vse skupaj se je začelo v napadu z zelo slabim sprejemom žoge Kousa po dolgi podaji Bobičanca, zaradi česar je pobegnil Prohouly in iztržil avt. Po avtu pa popoln padec zbranosti pri Muri, kar je izkoristil Čalušić in podal do Mrkonjića, ki ga ni pravočasno pokril Šturm, napadalec domačih pa je z merjenim strelom z levico poslal žogo pod prečnik.

87: Udarec Bobičanca brani Šugić. 

90: Štiri minute dodatka. 

94: GOOOL 3 : 2 Tio Cipot! Po prostem strelu Bobičanca z desne strani je hitro reagiral Cipot in iz obrata z desnico z diagonalnim strelom premagal vratarja Radomelj. A časa za morebitno izenačenje več ni. 

95: Konec tekme. 3 : 2.

radomlje, mura
Aleš Cipot
Radomlje : Mura

Precej nesrečen poraz Mure na tekmi, v kateri si je sicer zaslužila najmanj točko. Radomljani so igrali po svojem načrtu, povsem zgoščeno in čvrsto v obrambi ter samo čakali na priložnosti iz protinapadov. Iz petih strelov v okvir vrat so kar trikrat zadeli, eden od teh golov je bil precej dvomljiv zaradi domnevnega prepovedanega položaja, medtem pa je Mura v prvem polčasu dvakrat stresla okvir vrat in v drugem polčasu sprožila dosti več strelov proti vratom. Črno-beli so huronsko začeli drugi del, dosegli zadetek, nato pa kar hitro popustili s pritiskom, k čemur je pripomoglo tudi zavlačevanje in valjanje po tleh igralcev Radomelj. Res pa je tudi, da so nekateri nogometaši Mure tokrat igrali pod svojimi zmožnostmi oziroma so jih dobro nevtralizirali gostitelji. Vsekakor je to bila še ena taktična zmaga trenerja Nermina Bašića v obračunu s svojim kolegom Damirjem Čontalo. Sobočani so zapravili priložnost, da bi se vsaj začasno povzpeli na tretje mesto, sedaj pa lahko samo upajo, da Olimpiji ne bo uspelo zmagati v Kopru. V naslednjem krogu Mura spet gostuje, in sicer pri Celju. 

Aleš Cipot
Radomlje : Mura
plt radomlje mura