vestnik

Zelo uspešna sezona za mladimi pomurskimi kajakaši

Vestnik.si, 28. 9. 2022
Matej Šadl
Zaključna tekma slovenskega pokala.
Šport

Za mladimi kajakaši Kajak kanu kluba Mura Krog in Kajak kanu kluba Rotoattivo je zelo uspešna sezona.

Pomurski kajakaši na divjih vodah so zaključili uspešno sezono v slovenskem pokalu. Skozi vso sezono so se udeležili številnih tekem, od koder so se vedno vrnili zadovoljni in nasmejani. V tej sezoni so skupno stali kar 20-krat na stopničkah. Najboljše se je odrezala Ariel Šadl, ki je zmagala v skupnem seštevku med cicibankami. Noah Šadl je osvojil 2. mesto med cicibani, Aljoša Sakač pa 4. mesto. Na zadnji tekmi, ki se je odvijala na Ljubljanici, sta v slalomu bron osvojila Noah Šadl in Ariel Šadl.
Z uspehi so celotno sezono razveseljevali kajakaši na mirnih vodah kluba Rotoattivo
Na Bledu je potekalo državno prvenstvo na mirnih vodah. Hana Bedernjak je postala državna prvakinja v vseh treh kategorijah, na 200 m, na 500 m in na 1000 m med mlajšimi mladinkami, bron med mladinkami je osvojila na 500 m in 1000 m, kot v K2mix, kjer sta z Majem Habjaničem na 200 m osvojila bronasto odličje.

Hana bedernjak z medaljami
Matej Šadl
Hana Bedernjak z medaljami.

Na zaključni tekmi za slovenski pokal med mlajšimi kategorijami na Ljubljanici se je Noah Šadl povzpel na najvišjo stopničko med mlajšimi cicibani v kronometru na 1200m na mirnih vodah, Ariel Šadl pa na drugo med starejšimi cicibankami.
V skupnem seštevku so osvojili več, kot so pričakovali v začetku sezone. Hana Bedernjak je zmagala v skupnem seštevku K1, prav tako kot Noah in Ariel Šadl v K2mix kategoriji. Ariel Šadl je skupno zasedla drugo mesto v K1 cicibanke, kot tudi 2. mesto z Rijo Pertoci v K2 med mlajšimi deklicami. Srebro sta v K2 prav tako osvojila Noah Šadl in Aljoša Sakač med cicibani. Skupno so kajakaši mirnih vod v tej sezoni osvojili več kot 40 medalj, kar predstavlja najuspešnejšo sezono za njih doslej.

Aljoša Sakač in Noah Šadl skupno 2. mesto K2
Matej Šadl
Aljoša Sakač in Noah Šadl - skupno 2. mesto v K2.

Kajakaši na divjih in mirnih vodah, pod vodstvom trenerja Benjamina Sakača, si še bodo dalje prizadevali, da nas bodo razveseljevali s tako izjemnimi uspehi. Počitka do naslednje sezone bo bolj malo, saj se že sedaj pripravljajo in trenirajo. Ker se je nivo tekmovanja povzpel na zelo vrhunsko raven, si kajakaši na divjih vodah najbolj želijo ureditev proge na Muri, kar bi jim omogočilo konkurenčno treniranje, saj se sedaj morajo voziti v nam najbližje Celje, da opravijo spodoben trening, kar pa predstavlja velike stroške. Priprave kajakaških prog za mirne vode na Soboškem jezeru so pa v teku. V upanju, da bo proga postavljena v prihodnjem letu, se pomurski kajakaši tega že zelo veselijo.

Ariel Šadl skupno 1. mesto divje vode
Matej Šadl
Ariel Šadl skupno 1. mesto na divjih vodah.

Ariel in Noah Šadl na petkovem uradnem treningu
Matej Šadl
Ariel in Noah Šadl na uradnem treningu.

kajak-kanu-klub-rotoattivo kajak-kanu-klub-mura-krog kajakaši