vestnik

Ženski nogomet: Beltinčanke dobile derbi v Ljubljani

Vestnik.si, 31. 10. 2018
Boštjan Rous
Beltinčanke so bile boljše od Olimpije z 0 : 1.
Šport

Beltinčanke so gostovale pri ŽNK Olimpija in domov odnesle tri točke. Za zmago z 0 : 1 je zadela Luana Zajmi.

Zadnja oktobrska sreda je prinesla še zadnjo tekmo 8. kroga SŽNL. Ljubljanska ŽNK Olimpija je gostila vodilno ekipo lige ŽNK Telemach GMT Beltinci. Zmajčice so derbi pričakale na 4. mestu s tekmo manj, Beltinčanke pa so imele po sedmih krogih popoln izkupiček. Za nameček pa v žepu tudi tri točke iz 1. kroga, ko so doma strle odpor aktualnih državnih prvakinj.



Tudi danes so slavile Beltinčanke. Za zmago z 0 : 1 je v 76. minuti z lepim strelom z roba kazenskega prostora poskrbela Luana Zajmi. Tekmo v Ljubljani si je ogledalo 200 ljudi, med njimi jih je bilo precej seveda iz Pomurja.


»Želim si, da se na derbiju pokažemo z našo najboljšo možno igro, z maksimalnim pristopom in upoštevanjem navodil ter z željo, ki nas bo gnala,« je pred tekmo povedala Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Telemach GMT Beltinci, in dodala, da gredo v Ljubljano, da osvojijo tri točke. To jim je tudi uspelo. Na lestvici imajo Beltičanke 24 točk, osem več kot Radomlje na drugem, ki ima sicer tekmo manj. Olimpija je na 4. mestu prav tako s tekmo manj in 12 točkami.

nogomet ženske olimpija beltinci