vestnik

Čontala ni več trener Mure. Preverite, kdo bo zasedel njegovo mesto

Vestnik.si, 28. 2. 2023
Aleš Cipot
Damir Čontala je že bivši trener Mure.
Šport

Po seriji slabih izidov, bledih predstav in sedmih tekem brez zmage vodstvo NŠ Mura ni več moglo odlašati. S trenerskega mesta je odpustilo Damirja Čontalo. Nov trener je po neuradnih, a zanesljivih informacijah dosedanji strateg Brava Dejan Grabić, ki bo v kratkem tudi uradno potrjen.

Čontala je bil postavljen za glavnega trenerja Mure 29. decembra 2021, ko se je najboljši trener v zgodovini črno-belih Ante Šimundža preselil k bolgarskemu prvoligašu in serijskemu državnemu prvaku Ludogorcu iz Razgrada. Damir Čontala je Muro vodil na 45 tekmah in dosegel 17 zmag in 15 remijev ter utrpel 13 porazov. Sobočani so v tem obdobju zadeli 74-krat in prejeli 64 golov. Njegova skupna statistika tako ni slaba, kritično pa je bilo predvsem zadnje obdobje, ko Mura ni slavila še niti enkrat. Tudi konec jesenskega dela je bil precej klavrn, svoje pa sta dodala še slaba nastopa v pokalnem tekmovanju. 

Po dolgotrajnem pogajanju, saj Bravo ni kar tako želel izpustiti svojega dolgoletnega trenerja, je Mura vendarle za novega stratega ustoličila Dejana Grabića. 

mura damir-čontala zamenjava trener