vestnik

Žiga Laci odhaja v AEK Atene

Vestnik.si, 14. 2. 2020
NŠ Mura
Žiga Laci
Šport

FIFA je tudi uradno potrdila prestop Žige Lacija iz Mure v atenski AEK.

NŠ Mura in AEK Atene sta pred dnevi uskladila vse pogoje za prestop Žige Lacija, igralec pa je z atenskim velikanom podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. Prestop z najvišjo odškodnino v zgodovini kluba, je bil danes po potrditvi FIFE uradno zaključen, mladi branilec pa registriran za nov klub.

17-letnik je bil član Mure od sredine sezone 2016/2017, ko je prišel iz Turnišča. Poleti 2018 je kot najmlajši nogometaš v zgodovini kluba podpisal profesionalno pogodbo, v članskem moštvu Mure pa je debitiral že kot kadet v lanski sezoni. Skupno je v prvi ekipi odigral štiri tekme in se enkrat vpisal med strelce.


»V Žigo in njegov talent smo zaupali vse od njegovega prihoda v nogometno šolo, ki je za nas ključnega pomena. Težko je doma zadržati najboljše igralce, čeprav bi si to želeli. Po drugi strani pa je to dokaz, da Murina nogometna šola res dobro dela. Ponosni smo, da je Mura postala ena izmed glavnih valilnic talentov v državi, kar dokazuje število reprezentantov v selekcijah od U15 do U21. Zdaj smo stopili še stopničko višje. Prodali smo prvega reprezentanta v velik klub. Žigi želimo vso srečo v nadaljnji karieri in verjamemo, da se bo z veseljem vračal na Fazanerijo« je ob prestopu povedal predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič.

žiga-laci nš-mura