vestnik

Živko iz Nafte začasno v ZTE

Vestnik, 11. 8. 2020
Aleš Cipot
Žiga Živko bo začasno igral v prvi madžarski ligi.
Šport

Danes se začenja nova sezona v 2. slovenski nogometni ligi, ob 17.30 pa bo na domačem stadionu na delu tudi lendavska Nafta. Njen nasprotnik bo Krško.

Pred uvodom v novo sezono so iz lendavskega kluba sporočili, da sta se Nafta in ZTE, predvsem zaradi tega, ker se v madžarski ekipi soočajo s poškodbami obrambnih igralcev, dogovorila, da Žiga Živko začasno okrepi moštvo iz Zalaegerszega. "Za kako dolgo, je predmet dogovora med obema kluboma, vsekakor pa Žigi želimo, da čim bolje zastopa naš klub v prvi madžarski ligi," pravijo pri Lendavčanih. 

velka-polana, nk-odranci-nk-nafta
Jure Zauneker
Nafta je konec tedna osvojila pokal MNZ Lendava.

Obenem dodajajo, da je njihova ekipa na novo sezono dobro pripravljena, zasedba pa je nekoliko spremenjena. "Novi igralci v ekipi so pokazali, da lahko predstavljajo dodano vrednost, da so se pripravljeni žrtvovati in se podrediti ekipnim ciljem. Prav tako je finalna tekma pokala MNZ odkrila marsikatero slabost in priložnost za napredovanje. Toda tekma na nivoju MNZ je eno, borba za prvenstvene točke pa nekaj povsem drugega, pojasnjujejo pred popoldansko tekmo. Dodajajo, da jim nekaj skrbi povzroča poškodba rame njihovega vratarja Florijana Raduhe, poškodovan pa je tudi Mihael Rebernik, ki naj bi se v ekipo vrnil čez 10 do 14 dni. 
V lendavskem drugoligašu kot cilje v sezoni 2020/2021 napovedujejo igranje atraktivnega nogometa, afirmacijo mladih igralcev in uvrstitev čim višje na lestvici. "Ekipa je za to sposobna in uživa zaupanje tako trenerskega štaba na čelu s trenerjem Dončičem kot predsednika Vegha ter navijačev," so jasni. 
nafta-1903 nogomet sezona-2020/2021