vestnik

Kevin Žižek: "Vesel sem, da mi je dvakrat uspelo zadeti"

Vestnik.si, 11. 9. 2020
Aleš Cipot
Kevin Žižek po tekmi proti ekipi Nomme Kalju.
Šport

Mura je v predkrogu lige Evrope brez težav odpravila estonski Nömme Kalju s 4 : 0, dvakratni strelec pa je bil Kevin Žižek. Kaj je skupaj s trenerjem dejal po tekmi?

"Razmere so bile res posebne zaradi tega prestavljanja tekme. Ampak mi smo se držali svojega načrta, naredili analizo nasprotnika in zasluženo zmagali," je povedal Žižek. "Za napadalca je pomembno, da stalno zadeva. Vesel sem, da je tokrat dvakrat uspelo meni in da sem lahko prispeval k preboju v naslednji krog," je še dodal. 

mura, nomme-kalju, trener, ante-šimundža
Aleš Cipot
Ante Šimundža po tekmi proti ekipi Nomme Kalju.

Trener Ante Šimundža pa je pohvalil pristop svojih varovancev: "Pomembno je, da smo v tekmo šli zelo odgovorno. Nismo se ozirali na težave tekmeca, pa tudi sami smo imeli nekaj težav, ampak odigrali smo zelo dobro in smo z napredkom lahko zadovoljni. Veseli smo, da smo s hitrimi žogami prebili njihovo obrambo, kasneje pa izkoriščali prazne prostore in napadali v globino. Zadeli smo štirikrat in predvsem v prvem polčasu smo uspeli realizirati idejo, o kateri smo se dogovorili pred tekmo. V drugem polčasu je bilo težko nadaljevati v istem ritmu, saj se je nasprotnik še bolj povlekel nazaj in ni želel ničesar tvegati. Kljub temu mislim, da smo tekmo odigrali na zelo visokem nivoju. Maruška sem menjal ob polčasu, ker je imel samo dva treninga z ekipo. Po prvem delu smo imeli že takšen rezultat, da smo mu lahko privoščili počitek, po drugi strani pa smo nekaterim fantom omogočili, da občutijo resnost evropske tekme. Tudi v drugem delu smo imeli tri ali štiri zelo dobre priložnosti, vendar je takrat njihov vratar fenomenalno reagiral. Pomembno je, da so fantje, ki so vstopili, držali visok ritem in bili zelo odgovorni, tako da je bil pristop zelo dober."

V nedeljo zvečer Muro v Ljubljani že čaka Olimpija v prvenstvu: "Že razmišljamo o novem nasprotniku. Treba se je na novo sestaviti, pomembno pa je, da smo vsi na visokem nivoju." Tudi Žižek se zaveda, kaj jih čaka: "Tekme si bodo sedaj sledile v hudem ritmu. Treba se je posvetiti vsaki posebej in na vsaki pokazati največ."

Aleš Cipot
Kevin Žižek je bil dvakratni strelec v Budimpešti.
nomme-kalju mura kevin-žižek ante-šimundža
Kaj zdaj berejo drugi