vestnik

Še eno razočaranje: Celje - Mura 1 : 0

Vestnik.si, 31. 10. 2021
Aleš Cipot
Celje : Mura
Šport

V 15. krogu prve lige sta se na stadionu Z'dežele pomerila Celje in Mura. Črno-beli so znova razočarali svoje navijače. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Celje: Raduha, Marandici, Zec, Zaletel kap., Brecl, Mayeuski, Begić, Svetlin, Benedičič, Božić, Medved. Trener: Simon Sešlar.

Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Lorbek, Kozar kap., Šturm, Lotrič, Kous kap., K. Cipot, Maroša. Trener: Ante Šimundža.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Srečanje vodi David Šmajc iz Kranja. 

1: Začetek tekme.

4: Rumeni karton K. Cipot. 

13: Po nepotrebni podaji Karamarka do Kozarja pred svojim kazenskim prostorom je do žoge prišel Svetlin in idealno zaposlil Medveda, ki je prodrl pred Obradovića in streljal, a je soboški vratar odbil žogo. 

15: Napaka sodnikov, ki so dosodili prepovedan položaj Medveda, ki je pobegnil po desni strani. V resnici sploh ni bilo ofsajda. Sreča za Muro. 

25: GOL 1 : 0 Tamar Svetlin! Begić je preigral Kozarja, ki je doslej naredil že tri napake, nato lepo z lobom podal na desno do Božića, ki je ob Lorbku streljal diagonalno po tleh, Obradović je odbil žogo do Medveda, ta je zadel vratnico, od nje pa se je žoga odbila do Svetlina, ki jo je ob izgubljenem Marušku zabil v mrežo. Zasluženo vodstvo Celja, saj Mura doslej še ni sprožila nobenega strela v okvir vrat domačih. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

30: Po napaki K. Cipota in nespretnosti Lorbka je do priložnosti prišel Svetlin, a na koncu tik pred vrati slabo streljal in Obradović je žogo ujel. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Zasluženo vodstvo Celjanov in zelo slaba predstava Mure, ki je v napadu povsem nenevarna in brez enega samega pravega strela, pred svojim kazenskim prostorom pa dela veliko napak. V drugem polčasu bo morala popolnoma spremeniti odnos in motivacijo, če želi še popraviti vtis, saj za zdaj deluje, kot da je na kakšni kazenski delovni ekskurziji, glede na trenutno formo pa si nekateri njeni nogometaši ne zaslužijo, da so v prvi postavi. 

46: Začetek drugega dela. Šimundža je že povlekel prve poteze in naredil dvojno menjavo: Horvat namesto Kozarja, ki je povsem zunaj forme, in Mulahusejnović namesto precej negotovega K. Cipota. 

51: Ko ne gre, ne gre: Lotrič in Mulahusejnović sta lepo izigrala obrambo, na koncu pa je Mulahusejnović preveč okleval in žoga je ob posredovanju Zaletela zletela visoko prek vrat. 

53: Rumeni karton Marandici. 

57: Benedičič strelja od daleč prek vrat. 

60: Podaja Mulahusejnovića do Lotriča, iz vrat Raduha, ki je napravil napako, saj je žogo odbil do Maroše, ta pa je še enkrat nastreljal vratarja, od katerega se je žoga odbila v kot. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

62: Rumeni karton Šturm.

64: Rumeni karton Svetlin. 

66: Napaka sodnika, ki ni pokazal rumeni karton Marušku zaradi prekrška nad prodirajočim Begićem.

68: Menjavi pri Muri: Pucko in Klepač namesto Šturma in Lotriča.

68: Rumeni karton Zec.

69: Po predložku Kousa z desne strani Raduha v letu boksa žogo na stran. 

71: Po avtu je pobegnil Medved, se s preigravanjem poigral z Maruškom, na koncu pa streljal kar visoko prek vrat. 

73: Močan strel Klepača z daljave, vendar mimo vrat. 

73: Menjava pri Celju: Jakobsen namesto Benedičiča. 

79: Po predložku z desne strani je Pucko podal pred vrata, kjer je žoga prišla že do Mulahusejnovića, v zadnjem hipu pa jo je odbil Zaletel. V nadaljevanju akcije je z daljave natančno po tleh streljal Horvat, Raduha pa je s skokom žogo odbil na stran. To je bil najboljši strel Mure doslej.

80: Menjavi pri Celju: Sokler in Vrbanec namesto Begića in Medveda.

81: Po desni strani je ob Karamarku prodrl Jakobsen in streljal po tleh, Obradović pa se je izkazal z obrambo.

82: Menjavi: T. Cipot namesto Maroše in Kadušić namesto Brecla.

87: Rumeni karton Sokler. 

90: Štiri minute dodatka.

90+1: Strel T. Cipota, vendar točno po sredini v Raduho.

90+3: Kakšna priložnost za Soklerja! Odvzel je žogo nespretnemu Marušku, potem pa sam pred vrati streljal po tleh, vendar se Obradović ni dal in je rešil Muro še hujšega poraza.

90+4: Konec tekme. 1 : 0.

celje
Martin Metelko

Zaslužena zmaga Celja in slaba predstava Mure, ki je v drugem polčasu sicer povečala pritisk proti kazenskemu prostoru domačih, vendar se zdi, kot da so njeni igralci v zadnjih tekmah povsem pozabili, kako se dosegajo zadetki. Skupno gledano sta edina res nevarna strela na srečanju sprožila le Horvat in T. Cipot z daljave, na drugi strani pa so Celjani imeli še nekaj izjemnih priložnosti, a je črno-bele reševal Obradović. Po bledih predstavah je Muro doletela tudi posledica: s tokratno zmago jo je Celje zrinilo s petega na šesto mesto. S takšno formo se črno-belim na četrtkovem gostovanju pri Rennesu (v tem krogu je odigral 2 : 2 na gostovanju pri Troyesu) v konferenčni ligi ne obeta nič dobrega, ampak kvečjemu zvrhan koš žog v njihovi mreži.  

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

plt celje mura
Kaj zdaj berejo drugi