vestnik

Zmaga Mure na generalki v Celju

Vestnik.si, 5. 2. 2021
Aleš Cipot
Celje : Mura
Šport

Na generalki pred pričetkom spomladanskega dela prvenstva je Mura v Celju najprej zaostajala z 0 : 1, na koncu pa slavila s 3 : 1.

Celjani so povedli v 20. minuti po kotu, po katerem so na drugi vratnici črno-beli v obrambi povsem pozabili na dva prosta igralca, Jakob Novak pa je zabil žogo v mrežo - 1 : 0. 

A že v 29. minuti je izenačil Luka Bobičanec iz prostega strela s povsem leve strani, streljal pa je z desnico - 1 : 1. To je bil tudi izid prvega polčasa, ob koncu katerega je Amadej Maroša po podaji Andrije Filipovića z glavo zadel še vratnico. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Filipović je po hitrem protinapadu Mure v 54. minuti žogo z leve strani na kratko podal do Mihaela Klepača, ta pa je z merjenim strelom zunaj kazenskega prostora lepo zadel nasprotni kot vrat Celjanov - 1 : 2. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

V 88. minuti je prosti strel z desne strani izvedel Bobičanec in podal čisto pred vrata, kjer je iz bližine žogo samo čez črto spravil Dragan Lovrić - 1 : 3. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Mura je v Celju pokazala, da je tudi brez sedmerice igralcev, ki so morali ostati v Turčiji, povsem pripravljena na začetek prvenstva in na tekmo 11. februarja s sežanskim Taborom v Fazaneriji.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Mura je nastopila v postavi: Obradović, Kous kap. (76’ Lovrić), Maruško, Gorenc, Pucko (76’ Travner), Antolin (62’ Ouro), Horvat, Klepač (62’ Đurak), Bobičanec, Filipović (76’ Štrakl), Maroša (76’ Žižek).

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Posnetek tekme si lahko ogledate TUKAJ

pripravljalna-tekma celje mura 1-:-3
Kaj zdaj berejo drugi