vestnik

Zmaga Mure: (Spet) je zadel Sirk 

TK, ABE, 10. 11. 2018
Aleš Cipot
Nik Lorbek in Andrej Kotnik.
Šport

V 16. krogu sta se danes ob 14. uri v Fazaneriji srečala Mura in Gorica, ki sta se v tej sezoni pomerila že trikrat. Tudi četrtič je bila uspešnejša Mura, ki je z zadetkom Roka Sirka zmagala z 1 : 0. Mura je že s prvenstvenega gostovanja odnesla remi, v obeh pokalnih obračunih pa zmagala. Strah, da bi na tekmi spet prišlo do navijaških neredov, je bil odveč. Na tekmi je zato za varnost skrbelo okoli 120 policistov, varnostnikov in rediteljev, vendar navijači Gorice, Terror Boysi, sploh niso uspeli priti do stadiona. Policisti so jih namreč ustavili v Černelavcih. 



Potek tekme

1. polčas
1. minuta - Začetna postava Mure:Obradović, Kous, Bošković, Šturm, Karničnik, Kozar (kap.), Lorbek, Maruško, Šušnjara, Kouter in Sirk.Trener: Ante Šimundža.

511391a7fb5852b99b3248f4c1b68a44
Loris Cipot
Ante Šimundža in Miran Srebrenič: Uspešnješi je bil prvi.

Mura je igrala v novih dresih. Preberite: Mura ima nove drese.
Sodnik je bil Aleksander Matković (Ravne na Koroškem), delegat je bil Slavko Režonja iz Turnišča.

15. minuta - Poskušal je Šturm, Sorčan je brez težav ujel okroglo usnje.
27. minuta - Polpriložnost za Gorico. Mimo vrat je streljal Kolenc.

30. minuta - Tekma poteka med obema kazenskima prostoroma. Mura ima pobudo in odlično podporo s tribun. Gorica z zgoščeno obrambo za zdaj odbija vse napade.
34. minuta - Po lepi akciji je iz obrata z devetih metrov streljal Sirk. Ni najbolje zadel žoge, vratar gostov Sorčan jo je brez težav ukrotil.

43. minuta - Zadetek za Muro! Po predložku Šturma s kota je z glavo zadel Sirk. Že deseti gol za napadalca Mure v prvenstu. Mura je do predložka prišla po lepi akciji Karničnika in Kouterja, čigar strel je Sorčan odbil v kot.
45. minuta - Konec prvega polčasa. Na tekmi je okoli 2.000 ljudi, navijačev Gorice Terror Boysev ni na stadionu. Policija jih je očitno prestregla v Černelavcih, tam potekajo postopki. Uradni napovedalec pa je že pred začetkom tekme napovedal, da bodo policisti izpraznili gostojuči sektor, če bo prišlo do incidentov.

2. polčas


45. minuta - Brez menjav v začetnih postavah.
61. minuta - V kazenskem prostoru je padel Šušnjara, sodnikova piščalka je ostala nema.
65. minuta - Mura ima še naprej glasno podporo s tribun. Sliši se Mura šampion in Prekmurje republika.

75. minuta - Gorica je prevzela pobuda, na voljo je imela prosti strel z roba kazenskega prostora. Lipušček je po predložku streljal preko Obradovićevih vrat.
84. minuta - Menjava pri Muri. Iz gre strelec Sirk, v igro Maroša.
88. minuta - Šimundža z menjavami krade igralni čas. Nova menjava: iz igre Kouter, na igrišče Horvat.
89. minuta - Priložnost za Gorico: streljal je Lipušček, Obradović je žogo naposled ukrotil.
90. minuta - Še ena menjava pri Muri. Namesto Šušnjare v igro Rebernik.
94. minuta - Konec tekme. Mura je še v četrtem letošnjem srečanju z Gorico ostala neporažena. Skoraj deset minut so navijači na vseh tribunah slavili zmago, Muraši sploh niso mogli z igrišča.


Očitno je Gorica ena tistih ekip, katere stil igre ustreza črno-belim, ki so v Novi Gorici v prvenstvu remizirali 2 : 2, v pokalu v gosteh slavili s 3 : 0, doma pa s 3 : 2. Jasno pa je, da se je Gorica sedaj že pripravila tudi na način Murine igre, zato se je tokrat obetal zelo zanimiv dvoboj. Pred tem krogom je bila Gorica na tretjem mestu z 22 točkami, Mura pa na petem (19). Z zmago so se Sobočani vsaj začasno povzpeli na tretje mesto, saj imajo boljšo razliko v zadetkih.


Še ena prednost črno-belih bi lahko bila utrujenost Goričanov, ki so morali v sredo odigrati zaostalo srečanje v Domžalah (3 : 1), kjer so porabili precej moči, medtem ko pa se je lahko Mura na krilih zadnje zmage proti Aluminiju v miru cel teden pripravljala na dvoboj z Novogoričani.


Hendikep domačih bi bil lahko prav gotovo izostanek Luke Bobičanca, v tej sezoni bolj odličnega asistenta kot strelca, ki je moral počivati zaradi kartonov. Se pa je zato po odsluženi kazni vrnil Žiga Kous. A tudi pri Gorici je zaradi rdečega kartona, ki si ga je prislužil prav na pokalnem srečanju z Muro, manjkal napadalec Andrija Filipović. Je pa bil zato za vrata Matkovića nevaren Semir Smajlagić, ki je že zadel v pokalu in v sredo proti Domžalam.

625acfc82658f653edcfaf409abc404f
Foto Lado
Tokrat je pri Sobočanih manjkal Luka Bobičanec.


Zanimivo je bilo videti, kako so se na tribunah obnašali navijači gostov, če jim sploh lahko tako rečemo? Preberite:Policisti preprečili obračun Black Gringosov in Terror Boysev.
Morda bi veljalo razmisliti o splošni prepovedi vstopa tistim, ki iščejo samo provokacije, medtem ko jih nogomet sploh ne zanima. Ker z nenehnim izzivanjem nasprotne navijaške skupine in pozivanjem na pretep svojemu moštvu ne moreš pomagati. Če ti je sploh mar, kdo je tvoje moštvo, seveda. Za domače pristaše v Fazaneriji je bilo jasno, da bodo spet s svojo bučnostjo naredili vse, da pomagajo svoji ekipi. Mura - Gorica, to je bila več kot le tekma.

nogomet mura gorica 16. krog