vestnik

(VIDEO) Zmagoviti zadetek Damjana Boharja za vodilni Osijek

Vestnik.si, 8. 12. 2020
Arhiv kluba
Damjan Bohar (na desni) je dosegel svoj tretji zadetek za Osijek, potem ko mu je idealno asistiral Ramon Mierez (v sredini).
Šport

Prekmurski nogometaš iz Mačkovec še naprej blesti v prvenstvu hrvaške prve lige. Tokrat je odločil srečanje z Varaždinom.

Damjan Bohar je dosegel zmagoviti zadetek v dvoboju 14. kroga hrvaške prve lige med Osijekom in Varaždinom, ki so ga tako Slavonci po njegovi zaslugi dobili z 1 : 0. Bohar je zadel v 59. minuti, potem ko je Ramon Mierez izkoristil napako gostujoče obrambe in z leve strani idealno zaposlil Prekmurca pred vrati.
Njegov zadetek si lahko ogledate pri četrti minuti posnetka. 
To je bil Boharjev tretji zadetek v tej sezoni hrvaškega prvenstva, na tekmi pa je imel še dve veliki priložnosti. V 52. minuti je streljal natanko v vratarja gostov, v 88. minuti pa se je po podaji z desne strani spet znašel sam pred vrati, a je iz bližine zgrešil skoraj nemogoče. "Bila je težka tekma proti čvrsto postavljenemu nasprotniku. A večji del srečanja smo prevladovali in mislim, da smo zasluženo zmagali. Trener nam je rekel, da naj bomo potrpežljivi, saj bo priložnost za gol vsekakor prišla. To se je res zgodilo in hvala bogu, da sem zadel, in da smo dobili tri točke. Moral bi zadeti še pred koncem tekme, pa nisem, ampak je tako kakšen moj gol ostal za naš naslednji obračun. Zavedamo se, da vse ekipe proti nam igrajo na polno, a se mi zdi, da se zelo dobro kosamo s tem pritiskom. Najprej se moramo dobro spočiti, pa se potem pripraviti na novo preizkušnjo. Gremo iz tekme v tekmo in na naslednjem gostovanju upamo na nove tri točke," je po obračunu z Varaždinom povedal Damjan Bohar.
Osijek je po 14 odigranih tekmah na prvem mestu s 30 točkami, na drugem mestu pa je zagrebški Dinamo s točko manj in z dvema tekmama manj. Osijek bo v soboto ob 15. uri gostoval pri Gorici, ki je na tretjem mestu s 23 točkami in ima prav tako dve tekmi manj.
Arhiv kluba
Igralci Osijeka so se v 89. minuti prijeli za glavo, potem ko je Bohar iz bližine zgrešil skoraj nemogoče.
damjan-bohar osijek gol zmaga