vestnik

Najboljša enajsterica in trener sezone: Med nominiranci Obradović, Kous, Karničnik, Kouter, Bobičanec in Šimundža

STA, Vestnik.si, 18. 5. 2021
Aleš Cipot
Žan Karničnik
Šport

Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije (Spins) je objavil seznam 23 nominirancev za 17. izbor najboljšega nogometaša in najboljše enajsterice iztekajoče sezone v prvi slovenski nogometni ligi, na katero je sicer vnovič močno vplivala pandemija novega koronavirusa.

Nogometaši 1. SNL, trenerji in strokovna javnost so v preteklih dneh že oddali svoj glas, navaja Spins in dodaja, da ožji izbor najboljših nogometašev in trenerja sezone še vedno poteka na spletni strani https://spins11.si in se bo za javnost oziroma navijače končal v petek ob 12. uri. Nominirance za najboljšega nogometaša in najboljšega mladega nogometaša sezone 2020/2021 bo Spins objavil v petek, prav tako ob 12. uri.

SEZNAM
- vratarji:
Igor Vekić (NK Bravo)
Matko Obradović (NŠ Mura)
Žiga Frelih (NK Olimpija)
- branilci:
David Brekalo (NK Bravo)
Andraž Žinič (NK Domžale)
Damjan Vuklišević (NK Domžale)
Žan Zaletel (NK Celje)
Žiga Kous (NŠ Mura)
Sven Šoštarič Karič (NK Domžale)
Žan Karničnik (NŠ Mura)
Uroš Korun (NK Olimpija)
- vezisti:
Đorđe Ivanović (NK Olimpija)
Timi Max Elšnik (NK Olimpija)
Jan Repas (NK Maribor)
Luka Bobičanec (NŠ Mura)
Senijad Ibričić (NK Domžale)
Nino Kouter (NŠ Mura)
- napadalci:
Nardin Mulahusejnović (FC Koper)
Mustafa Nukić (NK Bravo)
Jan Mlakar (NK Maribor)
Andres Vombergar (NK Olimpija)
Dario Kolobarić (NK Domžale)
Arnel Jakupović (NK Domžale)

Lani je bil za najboljšega nogometaša sezone 2019/20 razglašen Mitja Lotrič, ki se je kot kapetan veselil zgodovinskega naslova državnih prvakov Celja. Tudi trenersko nagrado je prejel takratni celjski strateg Dušan Kosić. Izbrali so tudi najboljšo enajsterico Spins XI za sezono 2019/20; v njej so bili po štirje nogometaši Olimpije in Celja, dva iz Mure in eden iz Aluminija. V najboljši enajsterici minule sezone so bili vratar Matjaž Rozman (Celje), branilci Matic Maruško (Mura), Miral Samardžić (Olimpija), Nemanja Jakšić (Aluminij) in Žan Zaletel (Celje), vezisti Luka Bobičanec (Mura), Tomislav Tomić (Olimpija) in Luka Menalo (Olimpija) ter napadalci Ante Vukušić (Olimpija), Mitja Lotrič (Celje) in Dario Vizinger (Celje).


Najboljših enajst nogometašic in najboljšo nogometašico 1. SŽNL, v sezoni 2020/21 pa bodo izbrale aktivne igralke sedmih prvoligaških klubov, članice Spinsa.

Nominiranci za najboljšega trenerja sezone:
Dejan Grabić (NK Bravo)
Ante Šimundža (NŠ Mura)
Dejan Djuranović (NK Domžale)

nogomet dp slovenija
Kaj zdaj berejo drugi