vestnik

ŽNK Pomurje Beltinci močnejši za štiri okrepitve

, 31. 7. 2019
Žnk Pomurje Beltinci/FB
Tijana Janković, Kim Juršnik, Ljiljana Gardijan in Ivana Erac. 
Šport

Pomurke bodo v kvalifikacije UEFA Lige prvakinj krenile močnejše za četverico okrepitev, ki jih je klub predstavil na novinarski konferenci v turistični hiši Žlica v Bratoncih.

ŽNK Pomurje Nona Beltinci bodo okrepile Kim Juršnik, Ljiljana Gardijan, Tijana Janković in Ivana Erac. Obetavna Kim Juršnik se je že izkazala na pripravljalnih tekmah, Ljiljana Gardijan se v gol Pomurja vrača po štirih letih, Tijana Janković in Ivana Erac pa sta okrepili obrambno vrsto državnih prvakinj. Gardijanova, Jankovićeva in Erčeva so v Pomurje prišle iz srbskega ženskega nogometnega kluba Sloga Zemun, ki letos slavi petdeset let in je pravzaprav prvi registriran ženski nogometni klub na področju nekdanje Jugoslavije. Vse tri igralke se bodo po koncu kvalifikacij vrnile v zemunsko Slogo, takšen je bil namreč dogovor med kluboma. Kim Juršnik je prišla iz vrst ženskega nogometnega kluba Maribor, sicer pa je doma iz okolice Cerkvenjaka. Juršnikova je od omenjene četverice že najdlje pri Pomurju, kjer se je v pripravah že izkazala z zadetki in asistencami: "Marsikdo misli, da sem prišla k Pomurju samo zaradi Lige prvakinj, vendar to ne drži. Želim si razvoja in povečanja nogometnega znanja. Tukaj v Pomurju je konkurenca večja kot v Mariboru. Zase vem, da sem borbena in bom storila vse, da bom s klubom uspešna."

5f7146c638334b43ed2369c85474d45b
Niko Časar
Tijana Janković, Kim Juršnik, Ljiljana Gardijan in Ivana Erac.

1af782b0dc8e624374b88035a62c33d3
Niko Časar
Branko Gros, predsednik ŽNK Pomurje Beltinci.

Ljiljana Gardijan je kot vratarka Pomurja pred štirimi leti že odigrala skupno štirinajst tekem. Gardijanova bo v golu nasledila Zalo Meršnik, ki se je skupaj s Saro Agrež preselila k nemškemu klubu Turbine Potsdam. Srbska čuvajka mreže se že veseli svoje druge epizode v Sloveniji: "Lepo je spet biti med vami. Najprej bi se zahvalila klubu Pomurje za izkazano zaupanje in tukaj sem zato, da mu pomagam. Rada se spominjam svojega prvega bivanja pri vas. Slovenija mi je ostala v zelo lepem spominu in že nekajkrat sem izjavila, da mi je bilo tu doslej najlepše v življenju. Imam že izkušnje iz Lige prvakinj, ko sem bila vratarka pri Spartaku, Osijeku in tudi v Sloveniji." Izkušnje pa ne manjkajo niti Ivani Erac, ki je bila v preteklosti že kapetanka Crvene zvezde, sedaj pa je to vlogo opravljala tudi pri Slogi: "Velika hvala ekipi Pomurja, ki mi je dala možnost, da napredujem še stopnico višje, in da ji lahko pomagam do uvrstitve med 32 najboljših klubov v Ligi prvakinj. Bolje poznam slovensko reprezentanco kot pa slovensko ligo, saj se Slovenija in Srbija večkrat pomerita v pripravljalnih tekmah za kakšno večje tekmovanje." Tijana Janković ne skriva ambicij pred prihajajočimi kvalifikacijskimi tekmami: "Želim si, da zasedemo prvo mesto v skupini. Zahvaljujem se ljudem iz Pomurja. Slišala sem veliko lepih stvari o tem klubu, zato upam, da mu bomo novinke prinesle potrebno kakovost."

eb4a9c4aa1e9d127a40c1e55fe55f917
Niko Časar
Tijana Janković.

0ae4d2847e69999758793dd3642dd2e3
Niko Časar
Ivana Erac.

05118ee942ac5baeaaa21aa95ad74ab6
Niko Časar
Ljiljana Gardijan.

ccce3d52cefcda326f44d11464ca4ed9
Niko Časar
Kim Juršnik.

Niko Časar
Tijana Janković, Kim Juršnik, Ljiljana Gardijan in Ivana Erac.