vestnik

ŽNK Pomurje Beltinci: Skupaj smo močnejši, smo del projekta NLB Šport mladim

ŽNK Pomurje Beltinci, 23. 8. 2021
Vestnik
ŽNK Pomurje.
Šport

ŽNK Pomurje Beltinci je vodilni ženski nogometni klub v Sloveniji, v delo katerega je vključenih okrog 100 deklet od 5 leta starosti naprej do članic.

Dekleta trenirajo in tekmujejo v naslednjih starostnih kategorijah: do 7 let starosti, do 9 let starosti, do 11 let starosti, do 13 let starosti, do 15 let starosti, do 17 let starosti in članice. Delo v klubu poteka:

  1. Otroška nogometna šola ( DU7, DU9 in DU 11 ). Deklice se skozi igro spoznavajo z nogometno igro, medsebojnim spoštovanjem in zdravim načinom življenja,
  2. Mladinski program kluba ( DU13, DU15 in DU17). V teh kategorijah se dekleta že srečajo s tekmovanji v nogometu, saj nastopajo v ligah NZS v vseh treh navedenih kategorijah. Niso pa v teh kategorijah pomembni rezultati na igrišču, ampak spoznavanje deklic z življenjskimi vrednotami pomembnimi za njihov razvoj.
  3. Članice – tekmovalna ekipa, ki je večkratni državni in pokalni prvak Slovenije, tudi v TL 2020/21. V letu 2020 je ekipa dosegla izredni uspeh z uvrstitvijo v 1/16 finala UEFA lige prvakinj, ta uspeh pa želijo dekleta nadgraditi še v TL 2021/22.

Za naše delovanje je izjemno pomembno odgovorno, učinkovito in transparentno delo ob dejstvu, da želimo pri varovankah vzpodbuditi pripadnost, ki je več kot potrebna za delovanje kluba. Le skupaj smo namreč močnejši in le prave ekipe v slogi najdejo moč. Iz moči pa vemo – izhajajo zmage, ponosno dvignjeni pokali in sladki poljubi kolajn … Po drugi strani pa le močni športniki hrabro prenašajo poraze. Visoko dvignjena glava, ki ob vsakem atomu zgrešenega gola najde motivacijo in še večji zagon za doseganje zastavljenih ciljev.

Zastavljeni cilji našega kluba pa zasledujejo smer pri mladih deklicah vzpodbujati zdrav način življenja. Zato smo izjemno veseli, da smo del projekta NLB Šport mladim, s katerim delimo isto vizijo: mlade ljudi, izpred TV, računalnikov in telefonov vrniti nazaj v naravo, telovadnice in igrišča. Poleg sponzorske podpore, s katero imamo olajšano delovanje in hkrati nižje stroške treningov, se znotraj projekta učimo tudi preudarnega ravnanja z denarjem, se vključujemo v aktivacije, s katerimi skupaj z otroci navijamo za svoje idole, in smo družbeno odgovorni. Na letošnji Zlati lisici smo denimo z NLB, s pomočjo navijaških vzklikov naših mladih nogometašic poskrbeli za navijaško kuliso, s pomočjo katere so se lisičke počutile obdane z več tisoč glavo množico – točno tako, kot če bi bili srčni navijači ob progi in v izteku smučišča. Smučarkam smo na takšen način vlili dodatne atome moči, Meti Hrovat pomagali celo do stopničk, deklice pa so iz domačih naslonjačev vseeno spodbujale svoje najljubše smučarke in ob tem bili slišani. Deklice so seveda navijale tudi na naše nogometašice in nogometaše na kvalifikacijskih tekmah.

Le skupaj smo močnejši.

žnk--pomurje-beltinci nogomet ženski-nogomet ženski-nogometni-klub-beltinci
Kaj zdaj berejo drugi