vestnik

ŽNK Pomurje Beltinci z novim sponzorjem v sezono

Tomo Köleš, 10. 7. 2019
Nataša Juhnov
Nov dres ŽNK Pomurje Beltinci. 
Šport

Državne in pokalne prvakinje iz Pomurja so na novinarski konferenci spregovorile o izzivih, ki jih prinaša nova sezona, javnosti pa so ob dresu predstavile tudi novega pokrovitelja.

Nogometaši Mure že odštevajo ure do prve evropske preizkušnje, igralke ŽNK Pomurje Beltinci pa pred kvalifikacijami za ligo prvakinj Uefe čaka še dober mesec treningov.

eef83bd4ff5462e6faba2ab2b48c4b0a
Nataša Juhnov
Smiljan Fekonja s svojim dresom, ki ga je dobil od kluba.


Tekmovalno opravo Pomurk, ki jo izdeluje španska Joma, bo krasil logotip gostilne in picerije Nona. »Naša Nona je ljubiteljica športa. V tem okolju se odlično počutimo in dobro poslujemo, zato smo se odločili, da del sredstev vrnemo v okolico, med prizadevne in najboljše športnike. Ni bilo dolgih pregovarjanj, hitro smo se dogovorili za sodelovanje. Najboljši sodimo skupaj, vesel in ponosen sem, da je Nona novi sponzor ŽNK Pomurje Beltinci,« ob začetku skupne poti Pomurja in None pravi prvi mož novega glavnega pokrovitelja Smiljan Fekonja.

004742a206357be60e9de0cd33aa174a
Nataša Juhnov
Smiljan Fekonja.

Pomurke so si s sedmim naslovom državnih prvakinj zagotovile nastop v avgustovskih kvalifikacijah za ligo prvakinj in tako dosegle osnovni tekmovalni cilj. Z uspešnim prvenstvom, v katerem tekmicam niso oddale niti točke, so letvico postavile izjemno visoko, v novi sezoni pa želijo spisati novo uspešno poglavje. To se začne avgusta, ko bo v Beltincih in Murski Soboti odigran kvalifikacijski turnir lige prvakinj. Slovenske prvakinje se bodo 7. avgusta pod žarometi soboške Fazanerije ob 20.45 udarile z valižanskim Cardiffom, tri dni kasneje (10. avgusta ob 17. uri) bo v Beltincih nasprotnik gruzijski Nike, 13. avgusta, prav tako v Beltincih ob 17. uri, pa bo nasproti stal še škotski Hibernian.

f5eb2fd960fd7bb54f1d30d5a57ccd05
Nataša Juhnov
Pomurke želijo znova osvojiti dvojno krono, najprej pa zmagati v evropski kvalifikacijski skupini.


»Nastop v kvalifikacijah lige prvakinj je za klub, kot je ŽNK Pomurje Beltinci, praktično nujen. Po organizaciji in kakovosti igralskega kadra smo vodilni klub v Sloveniji, kar potrjujejo tudi številne igralke v vseh treh reprezentančnih selekcijah. Ne moremo primerjati razmer, a tako kot za NK Maribor je tudi za ŽNK Pomurje naslov državnega prvaka prednostni cilj. Z njim smo tudi šli v minulo sezono, ko smo v klub pripeljali nekaj okrepitev in opravili nekaj organizacijskih sprememb. Pri žrebu kvalifikacijskih skupin lige prvakinj smo imeli kar srečno roko, zato so možnosti za prvo mesto in uvrstitev med 32 najboljših evropskih ekip povsem realne. Želimo ponoviti dosežek izpred štirih let,« je na novinarski konferenci poudaril predsednik kluba Branko Gros.

dcacd29c5e2b5322d0954f21e33eadac
Nataša Juhnov
Branko Gros.

Podobni so tudi cilji trenerke Nuše Ladinek, ki želi ob tem dvigniti nivo igre svojih varovank: »Resda imamo še vedno mlado ekipo, ki pa je v zadnjih treh sezonah postala zrelejša in izkušenejša. Naši največji prednosti v primerjavi s tekmicami sta povezanost in dejstvo, da so dekleta skupaj igrala že v mlajših selekcijah. Tudi zaradi uigranosti nimamo takšnih težav, kot če bi se igralke nenehno menjavale. Moj osebni cilj, poleg tekmovalnih, je dvigniti nivo igre ekipe, napredovati iz sezone v sezono ter dvigovati raven ženskega nogometa v Sloveniji.«

f5b6db2e4e588b6477141b12bd143a41
Nataša Juhnov
Trenerka Nuša Ladinek vidi prednost svoje ekipe v povezanosti in uigranosti.


Kapetanka Anja Prša je priznala, da o nasprotnicah s soigralkami razmišlja že od žreba. »Liga prvakinj je glavna tema naših pogovorov. Na spletu smo preverile osnovne informacije o tekmicah. Vemo, s kom imamo opravka in kakšne so naše možnosti, prav to pa je naša največja motivacija za prihajajoče kvalifikacije.« Sama je v preteklosti že izkusila pritisk, ki ga prinašajo evropske preizkušnje. »Pretekle izkušnje iz kvalifikacij za ligo prvakinj bodo zagotovo prišle prav. Še posebej pomembno je to za mlajše soigralke, za katere bo to novo doživetje. S svojimi izkušnjami bomo mlajšim dekletom pomagale, da premagajo pozitivno tremo. Skupaj bomo storile vse, da dosežemo prvo mesto v skupini.«

8341b98c865c0a0813567931a8e0eb0e
Nataša Juhnov
Anja Prša.

Šampionsko zasedbo so zapustile tri igralke. Sara Agrež in vratarka Zala Meršnik sta okrepili nekdanjega evropskega prvaka Turbine Potsdam, Špela Pernek pa se je poslovila v želji po večji minutaži. Članski ekipi so bile priključene dosedanje kadetinje Albinca Čizmazija, Ema Horvat in Eva Vidovič, novinke bodo javnosti predstavljene, ko jih bo NZS registrirala kot članice Pomurja. Jasno je že, da bo ena od njih okrepila osrednji branilski položaj, nova vratarka pa bo najverjetneje iz tujine, saj v Sloveniji klub ni našel ustrezne kandidatke.

ab739325f60b39f0345de9e36844f57d
Nataša Juhnov
Medijski predstavnik ŽNK Pomurje Beltinci Peter Dominko.

ŽNK Pomurje novi sponzor Nona Anja Prša branko gros Smiljan Fekonja