vestnik

Zoran Kos prejemnik priznanja Zveze športnih pedagogov Slovenije

Vestnik.si, 16. 10. 2021
osebni arhiv
Zoran Kos - prejemnik priznanja Zveze društev športnih pedagogov Slovenije.
Šport

Športni pedagog Zoran Kos, ki deluje na Osnovni šoli Beltinci, je prejemnik priznanja za dolgoletno delo na področju športa otrok in mladine Zveze društev športnih pedagogov Slovenije.

"Zoran Kos, rojen 2. 12. 1972, je diplomant Fakultete za šport v Ljubljani. Je poročen s soprogo Klaudijo in ponosni oče hčeri Maši, ki je stara 11 let. Z delom v šolstvu je pričel septembra 1999. leta na Dvojezični osnovni šoli Prosenjakovci z dopolnjevanjem obveze na Osnovni šoli Fokovci. Sedaj dela na Osnovni šoli Beltinci. Je aktiven športni pedagog, saj si je z aktivnim delom na različnih simpozijih in mednarodnih konferencah pridobil naziv svetnik julija 2016. leta. Je koordinator nacionalnega programa Naučimo se plavati od leta 2005 v Področnem centru Pomurje. V tem času se je s trudom in koordinacijo vseh pedagoških delavcev na VIZ področju, zvišala stopnja plavalne pismenosti in ozaveščenost vseh deležnikov o znanju plavanja. Bil je pobudnik in ustanovni predsednik nastalega Judo kluba Štorkljice v juliju 2014. leta, sedaj pa je predsednik Judo kluba Murska Sobota, ki neprekinjeno deluje od 1. 12. 1959. leta. V judo klubu deluje tudi kot strokovni delavec (trener) že mnoga leta. Kot trener je mentor in vzor mladim, saj je nekaj državnih prvakov in odličij na mednarodnih tekmovanjih plod njegovega dela. Zelo dejaven je pri organizaciji tekmovanj na državni in mednarodni ravni.

zoran-kos, priznanje, športni-pedagog
osebni arhiv
Zoran Kos - prejemnik priznanja Zveze društev športnih pedagogov Slovenije.

V obdobju 2016 do 2020 je bil član predsedstva (Izvršilnega odbora) Judo zveze Slovenije in predsednik Trenerske komisije Slovenije. V Trenerski komisiji deluje tudi sedaj kot njen predsednik. V judu je dosegel stopnjo mojstrskega pasu 3. DAN. Sodeluje tudi z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih kot vodja športnih programov od 2001. leta. Bil je selektor igre z zvenečo žogo za slepe in slabovidne (goalball), ki je pod njegovim mentorstvom dosegla uvrstitev na para olimpijske igre v Pekingu 2008. leta in bil pomočnik selektorja na para olimpijskih igrah v Atenah 2004. leta. Z reprezentanco igre z zvenečo žogo za slepe in slabovidne je bil zelo uspešen, saj je na mednarodni sceni osvojila mnoga odličja. Deluje v lokalni skupnosti, saj je bil v obdobju 2012 do 2016 član predsedstva Športne zveze Murska Sobota. Je svetnik Mestne občine Murska Sobota v drugem mandatu in predsednik komisije za družbene dejavnosti, ki je neposredno povezana z delovanje na vzgojno izobraževalnem področju in športom.

zoran-kos, priznanje, športni-pedagog
osebni arhiv
Zoran Kos - prejemnik priznanja Zveze društev športnih pedagogov Slovenije.

Šport je njegov način življenja.
Velikih stvari ne naredi z močjo, temveč z vztrajnostjo, to je Zoran Kos," je zapisano v obrazložitvi.
zoran-kos priznanje športni-pedagog zveza
Kaj zdaj berejo drugi