vestnik

Žreb kvalifikacij za evropska tekmovanja v nedeljo in ponedeljek, nekatere tekme morda odigrane na nevtralnem terenu

Vestnik, STA, 7. 8. 2020
Aleš Cipot
Mura je lani v kvalifikacijah igrala proti Maccabiju iz Haife.
Šport

Evropska nogometna zveza (UEFA) je po četrtkovem sestanku s svojimi članicami poudarila, da bi lahko nekatere tekme kvalifikacij za ligo prvakov in evropsko ligo za sezono 2020/21 igrali na nevtralnih igriščih. Vzrok so različne težave na različnih območjih z novim koronavirusom.

Nogometne zveze Poljske, Madžarske, Grčije in Cipra so že ponudile možnost, da bi gostile tekme tistih klubov, ki ne bi mogli igrati doma zaradi koronskih omejitev. Uefa je tudi objavila pravilnik za organizacijo tekem, pri čemer mora domači klub pravočasno obvestiti Uefo, da ne bo mogel gostiti tekme po načrtu. Če tega ne bo storil pravočasno, mu grozi, da bo napredoval tekmec.

V celotnih kvalifikacijah v evropski ligi bodo klubi med seboj igrali le po eno tekmo. Le odločilni krog kvalifikacij za ligo prvakov bo kot običajno z domačo in tekmo v gosteh. Kot je že znano, bodo Slovenijo v evropskih kvalifikacijah zastopali Celje, Maribor, Olimpija in Mura.

Žreb za 1. predkrog Lige prvakov bo izveden to nedeljo, Mura, Olimpija in Maribor pa bodo svojega tekmeca v 1. predkrogu Lige Evropa dobili v ponedeljek, 10. avgusta. 

ekipe, razvrstitev
Kassiesa.net
Nosilci in nenosilci v kvalifikacijah za Ligo Evropo.

nogomet uefa koronavirus