vestnik

Žreb: Pomurke z Valižankami, Škotinjami in Gruzijkami

Tomo Köleš, 22. 6. 2019
Uefa
Kvalifikacijska skupina UEFA Lige prvakinj, ki jo bodo gostile Pomurke.
Šport

Na sedežu Evropske nogometne zveze so izžrebali kvalifikacijske skupine UEFA Lige prvakinj. Svoje tekmice so tako dobile tudi igralke ŽNK Pomurje Beltinci.

Pomurke, ki so v minuli sezoni osvojile sedmi naslov državnih prvakinj, so z nestrpnostjo pričakovale ples kroglic, le-ta pa je rumeno-modrim namenil zanimivo skupino. Slovenske prvakinje bodo med 7. in 13. avgustom gostile ekipe iz Gruzije, Walesa in Škotske. Ovire do preboja med 32 najboljših evropskih ekip so gruzijski prvak Nike Tbilisi, valižanski prvak Cardiff Met in Hibernian Edinburgh, ki je v škotskem prvenstvu zasedel drugo mesto.


"Mislim, da nam je bil žreb kar naklonjen. Dobile smo nasprotnice, ki jim lahko konkuriramo in izvlečemo pozitiven rezultat. Nestrpno že čakamo na prvo tekmo in si želimo, da vse tri preizkušnje odigramo tako kot znamo," je po žrebu kvalifikacijskih skupin dejala kapetanka Pomurk Anja Prša.
Letos je del tekmovanja rekordnih 62 klubov iz 50 držav, 40 jih bo zaigralo v kvalifikacijah. V osmino finala pelje zgolj zmaga v kvalifikacijski skupini.

Nataša Juhnov
nogomet ženske žreb za ligo prvakov ŽNK Pomurje 2019/2020
Kaj zdaj berejo drugi