vestnik

V Fazaneriji je sodil Anglež, za katerega je legendarni italijanski vratar dejal, da ima namesto srca kanto za smeti

Vestnik.si, 19. 8. 2021
Profimedia
V današnji tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Evropa med Muro in Sturmom bo glavni sodnik Anglež Michael Oliver.
Šport

Prvi zvezdnik tekme med Muro in Sturmom v Fazaneriji bo 36-letni angleški sodnik Michael Oliver.

V tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Evropa med Muro in Sturmom je bil glavni sodnik Anglež Michael Oliver. V Delu so za Angleža zapisali, da bo imel »sosedski derbi, ki ima za slovenske klube še bolj prestižen značaj, prvega zvezdnika v angleškem sodniku, znanem po nihajočih predstavah od vrhunskih do diletantskih.«

Kot pa so poročali v športnem časniku Ekipa SN, je o 36-letniku iz Ashingtona ves nogometni svet govoril pred slabimi tremi leti in pol po povratni četrtfinalni tekme lige prvakov med Realom in Juventusom na Santiago Bernabeuu. Kraljevi klub je v Torinu slavil s kar 3 : 0 in prevladovalo je prepričanje, da bo drugih 90 minut zgolj formalnost, a je bilo vse kaj drugega.

buffon 1
Profimedia
Legendarnemu vratarju Gianluigiju Buffonu je zavrela kri do te mere, da si je v 117. tekmi v ligi prvakov prislužil prvi rdeči karton.

Juvnetus je izničil zaostanek in vse je kazalo na podaljške, v 93. minuti pa je Michael Oliver poskrbel za odločitev, ob kateri se je navijačem črno-belih stemnilo pred očmi, ko je po nedolžnem stiku Medhija Benatie in Lucasa Vázqueza pokazal na belo točko, s katere je Cristiano Ronaldo zadel za napredovanje Reala. Italijani se z najstrožjo kaznijo nikakor niso mogli sprijazniti, prednjačil pa je najbolj izkušen med njimi. Legendarnemu vratarju Gianluigiju Buffonu je zavrela kri do te mere, da si je v 117. tekmi v ligi prvakov prislužil prvi rdeči karton, so med drugim zapisali pri Ekipi SN.

»Dober sodnik ne uniči sanj ekipe, ki se bori vso tekmo. Izmislil si je najstrožjo kazen, ki jo je videl le on. Nepravično je izpasti na tak način, česa takšnega človek ne more dosoditi. On nima srca, temveč kanto za smeti! S svojimi odločitvami je dokazal, da je morilec. Tako to počnejo živali. Real si je morda zaslužil napredovanje, je boljši, toda mi smo si zaslužili podaljške. Če sodnik nima poguma in nima tistega, kar je potrebno za sojenje takšnih tekem, naj raje ostane doma. Naj tam je čips ali pa s soprogo in otroki odide na tribuno z navijači,« je Angležu sporočil Buffon, a se nato čez čas Michaelu Oliverju tudi opravičil.

buffon mura sturm michael-oliver