vestnik

66-letnik je umrl tri ure preden sta ga odvlekla na pošto, da bi dvignila pokojnino

G.G., 23. 1. 2022
Profimedia
Fotografija je simbolična
Svet

Z bizarno dogodivščino z mrtvecem na pošti v irskem mestu Carlow se ukvarja lokalna policija.

Ljubitelji nenavadnih prigod so zastrigli z ušesi, ko se je včeraj poročalo o petkovi nakani dveh moških, ki sta se želela dokopati do pokojnine prek trupla, če smo natančnejši s pomočjo mrliča. Če je bilo v zgodbi včeraj še precej lukenj, nepojasnjenih elementov, je danes okvir, s katerim se ukvarja Gardai (irska policija) trdnejši, ni pa še zaključen.

Obdukcija je pokazala, da je 66-letni Peadar Doyle odšel v onostranstvo po naravni poti, poroča spletni portal Independent.ie. Dobre tri ure po smrti, po prvih ugotovitvah, sta ga moška, eden je bil njegov znanec, odnesla iz hiše. Že prej je eden od njiju na pošti poizvedoval, če bi lahko v Peadarjevem imenu dvignil pokojnino, vendar mu je uslužbenka dala vedeti, da lahko to stori le bližnji sorodnik. Tako so vsi trije čez nekaj minut vstopili na pošto. Moška sredi tridesetih let sta pokojnega Peadarja dala medse in ga nekako zvlekla do poštnega okenca. Uslužbenka je ob prizoru privzdignila obrvi, zlasti ker je starejšemu možaku obraz zakrival pulover, na glavi pa je imel poveznjen klobuk. Poklicala je šefa, ta pa je začel z vprašanji vrtati v čudaško trojico. Kako se počuti starejši moški, je z njim vse v redu, je vztrajal, in kar hitro je dvojica opustila svoj podli načrt. Eden od njiju je dejal, da je Peadar najverjetneje pravkar doživel infarkt. Spustila sta ga in možak je padel po tleh.

Uslužbenci so poklicali reševalce, ti pa so lahko ugotovili le, da je nesrečnik mrtev. »Osumljenca« nista zbežala, kot je najprej poročal Irish Times. Počakala sta na prihod policije in z njimi odšla na zaslišanje. Na začetku sta trdila, da je bil Peadar še živ, ko so »odšli« iz stanovanja. Kako sta reagirala na obdukcijsko poročilo, še ni znano, zaradi poskusa goljufije pa ju najverjetneje čaka kazenska ovadba.

Kaj zdaj berejo drugi