vestnik

Je škodljivi skušnjavi ameriških najstnikov podlegel tudi Barron?

B.K., 12. 9. 2019
Profimedia
Barronovo mamo skrbi za njenega trinajstletnika.
Svet

Ameriška prva dama ne spregovori mnogokrat. Tokrat je in tema so bile elektronske cigarete.

Melania Trump je ameriška prva dama, a hkrati je tudi mama. Mama trinajstletnika Barrona, ki ga zanimajo popularne stvari. Ena izmed popularnih stvari v ZDA danes so elektronske cigarete – nadomestki za gorljiv tobak, ki naj bi bili mnogo manj škodljivi.

Melania se s tem ne strinja. Združene države Amerike je zajela "epidemija" uporabe elektronskih cigaret med otroki, je prepričana prva dama. "Storiti moramo vse, kar je v naši moči, da javnost zavarujemo pred boleznimi povezanimi s tobakom in smrtjo. Preprečiti moramo, da bi e-cigarete postale most do odvisnosti za celo generacijo mladih," je tvitnila Melania.

Njen mož, predsednik Donald Trump je tvit očitno prebral, saj je v sredo nepričakovano oznanil, da bodo iz trga umaknili številne e-cigarete z umetnimi okusi ter preučili njihov vpliv na zdravje.

Trumpov odziv prihaja le dneve za tem, ko so ameriški zdravniki poročali o vsaj šestih smrtih in več kot 450 primerih poškodb pljuč, ki naj bi bile povezane s kajenjem elektronskih cigaret. Zdravniki zaenkrat še ne vedo, kaj v pari, ki jo uporabniki e-cigaret vdihujejo, povzroča omenjene poškodbe.