vestnik
Nazaj na seznam dogodkov
20.5. petek
Filmska delavnica
Pričetek ob: 17:00

Filmska delavnica

MIKK Murska Sobota

FILMSKA DELAVNICA
v organizaciji MIKK in JSKD
Delavnica bo potekala od 20. - 24. maja 2022, v popoldanskih urah (s pričetkom v petek, 20.5. ob 15.00).
Cena delavnice je 10 EUR
Rad pripoveduješ zgodbe skozi filmsko kamero, fotoaparat ali mobitel? Dopolni svoje znanje na filmski delavnici!
Filmska delavnica bo namenjena predvsem mladim med 14-20 letom starosti, ki bi radi podrobneje spoznali različne vidike filmskega ustvarjanja. Osredotočili se bomo predvsem na nastajanje dokumentarnega filma. Udeleženci se bodo seznanili z osnovami pripovedovanja zgodbe skozi film, s scenaristiko, režijo, snemanjem in montažo, z veliko individualnega ustvarjanja. Delavnico bo vodila uspešna prekmurska režiserka Maja Prettner.
Delavnica je primerna tako za začetnike, kot tudi za udeležence s predhodnim znanjem.
V kolikor imate svoj fotoaparat ali kamero, jo lahko prinesete s sabo. Sicer pa bo v sklopu delavnice na voljo vsa snemalna oprema potrebna za ustvarjanje.
Dodatne informacije in obvezne PRIJAVE na: info@mikk.si
Ob prijavi navedite: Ime in priimek, starost, e-mail naslov in kontaktno števliko.

O MENTORICI DELAVNICE
Maja Prettner je zaključila študij filmske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Zadnjih deset let kot scenaristka in režiserka sodeluje z različnimi televizijskimi hišami pri dokumentarnih oddajah in igranih tv serijah. Leta 2017 je bila gostujoča avtorica v kulturno-umetniški rezidenci v New Yorku, pod okriljem Ministrstva za kulturo. Kot perspektivna režiserka pa je bila v letu 2018 udeleženka Berlinale Talent Campusa v sklopu filmskega festivala Berlinale. Njen dokumentarni celovečereni film Dom ljubi dom je bil nagrajevan in predvajan na festivalih doma in v tujini. Trenutno zaključuje svoj drugi celovečerni dokumentarni film Duhovnica.