vestnik
Nazaj na seznam dogodkov
4.12. sobota
Pejsaži Prekmurja
Pričetek ob: 20:00

Pejsaži Prekmurja

mikk klub

Povezava do vstopnic Povezava do facebook dogodka

Pejsaži Prekmurja
Zvočna instalacija in koncert

Vsaka krajina ima svoj karakter in svoj zven.
Tako pokrajina, kot tudi njeni prebivalci, so v Prekmurju preko zgodovinske odcepljenosti izoblikovali ter ohranili svojo značilno identiteto. Pejsaži Prekmurja upodabljajo zvočnost regije v kateri je avtorica odraščala. Pri tem skrbno in z občutkom odstirajo mnogotere plasti in značilnosti panonskega podeželja, ki nam pripoveduje v majhnih, skorajda neopaznih zgodbah. V odzven regionalnim pokrajinskim značilnostim, tamkajšnji prebivalci svoje navdihe beležijo v izrazitem jezikovnem narečju. Ta se je skozi zgodovino ohranil tudi v literaturi.
Pejsaži Prekmurja nas nagovarjajo večplastno. Besedila prekmurskih avtorjev (D. Šarotar, F. Lainšček, M. Vincetič, M. Kranjec, J. Novak, idr.) se melodično prelivajo v glasbo, ki je nastala po navdihu zvočnih posnetkov narave in umetniškega izraza avtorice.
Da jim lahko zares prisluhnemo, od nas zahtevajo umirjeno telo in um. Nastane tišina, ki je potrebna v umetnosti, da se besede povežejo in se rodi pesem. Je prostor iz katerega se rodi glasba in priložnost za poslušalca, da se prepusti vabilu v slušni svet nevidnega valovanja Pejsažov Prekmurja.

KONCERT:
Sobota 04. decembra ob 20.uri
ZVOČNA INSTALACIJA:
Vsak dan od 29. novembra do 04. decembra

Prostori MIKK kluba, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota

Oba dogodka sta brezplačna.
Projekt sofinancira Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Murska Sobota.