vestnik

Dom Danijela Halasa Velika Polana: Stanovalce so iz preventive razdelili v več ločenih bivalnih enot

Vestnik, 30. 10. 2020
Arhiv Doma Danijela Halasa Velika Polana
Dom Danijela Halasa Velika Polana
Aktualno

V Domu Danijela Halasa Velika Polana so zaradi pozitivnih testov dveh zaposlenih, ki sicer na delovnem mestu nista bili že od prejšnjega tedna, iz preventivnih razlogov v sredo popoldan vsi zaposleni opravili odvzem brisa v Zdravstvenem domu Lendava, prav tako je domska zdravnica opravila teste pri vseh stanovalcih. Rezultate testiranj še čakajo, predvidoma naj bi jih prejeli že danes.

V domu so v skladu z navodili pristojnih služb zaradi že omenjenih pozitivnih testov sprejeli dodatne ukrepe, s katerimi želijo preprečiti morebitne prenose zaenkrat še neznanih okužb. "Gibanje stanovalcev smo začasno razmejili na pet ločenih bivalnih enot po 12 do 14 stanovalcev, da se medsebojno ne srečujejo. Stanovalci se zadržujejo v svojih sobah, kamor jim dostavljamo vse dnevne obroke hrane. Fizioterapevtka in delovna terapevtka pod ustreznimi varnostno zaščitnimi pristopi izvajata individualne terapije po sobah z namenom in željo, da ostajajo stanovalci aktivni in da imajo tudi možnost pogovora," so zapisali na Facebook strani doma. 

V kolikor bo kateri od opravljenih testov pozitiven, bodo v sodelovanju z NIJZ in regijsko koordinatorko iz Splošne bolnišnice Murska Sobota izvedli vse dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi bodo v največji možni meri zavarovali zdravje in življenje stanovalcev in zaposlenih. Kot so še zapisali, pa se tako zaposleni kot stanovalci dobro počutijo in trenutno nihče ne kaže simptomov okužbe s koronavirusom. 

dom-danijela-halasa-velika-polana velika-polana