vestnik

Radenskemu županu je dovolj starih sil, spet je napovedal odstop

Vestnik, 30. 10. 2020
M.V.
Na jutrišnji izredni seji bo ponudil odstop.
Aktualno

Občinska seja, na kateri so med drugim sprejeli tudi rebalans proračuna, naj ne bi bila sklepčna. Za jutri sklicana izredna seja, z eno samo točko - odstopom Romana Leljaka.

Sedemnajste redne seje občine Radenci, ki je bila sklicana v ponedeljek, se je udeležilo devet od skupno šestnajstih svetnikov občine. Fizično prisotnih je bilo osem, ena svetnica pa se jim je pridružila preko internetnega omrežja Skype.

Posnetek zaslona (42)
Screenshot
Sedemnajste občinske seje v Radencih se je udeležilo devet svetnikov. Osem jih je bilo fizično prisotnih, ena svetnica se jim je pridružila preko spletne povezave.

Na seji so med drugim potrdili prodajo odprtega širokopasovnega omrežja Radenci preko javne dražbe za okoli 700 tisoč evrov, ureditev medgeneracijskega poligona, ureditev postajališča za avtodome na Račkem Vrhu in zagotovili sredstva za začetek izgradnje telovadnice pri Osnovni šoli Kapela. Za več kot milijon in pol so povišali tudi postavko, namenjeno gradnji čistilne naprave, v letošnjem letu naj bi že objavili razpis za izvajalca.

Se navzočnost preko spleta šteje?

Kmalu po seji so se pojavila vprašanja, če je seja sploh bila sklepčna. »Svetniki Občine Radenci, ki niso prišli na zadnjo sejo, dogovorno, sedaj sprožajo postopek, da bi sejo razglasili za nezakonito in preprečili razpise za čistilno napravo in telovadnico na Kapeli, pa tudi vse druge aktivnosti, ki jih izvajamo. Res mi je dovolj starih sil, ki vztrajno želijo nazaj vse tisto, kar je v preteklosti Radence pahnilo v najslabše razvito občino,« je ob tem razočarano na družbenih omrežjih zapisal Leljak in dodal, da za jutri sklicuje izredno sejo, na kateri bo podal odstop.

roman-leljak radenci odstop