vestnik

Titova cesta preimenovana, civilna iniciativa bo vztrajala pri referendumu

Vestnik, 29. 12. 2020
M.V.
Titova cesta
Aktualno

Občinski svet Občine Radenci je na svoji 19. redni seji sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v zdraviliškem kraju Radenci in preimenoval dosedanjo Titovo cesto v Cesto osamosvojitve Slovenije.

Preimenovanje je sprejeto ob 30. letnici samostojne Slovenije in 30. obletnici plebiscita s katerim smo odločili, da bo Slovenija samostojna država, so zapisali v obvestilu za javnost.

Občina Radenci se je tako pridružila mnogim mestom in krajem, ki so ta del zgodovine iz poimenovanja javnih cest, ulic in trgov umaknili v muzeje in zgodovino, so še zapisali. Vsi stanovalci Ceste osamosvojitve Slovenije bodo dobili povrnjene stroške, ki bodo nastali pri zamenjavi dokumentov v vrednosti do 50 evrov na občana.

Roman Leljak
Nataša Juhnov
Vsi stanovalci Ceste osamosvojitve Slovenije bodo dobili povrnjene stroške, ki bodo nastali pri zamenjavi dokumentov v vrednosti do 50,00 evrov/občana, so zapisali v sporočilu za javnost.

Vztrajali bomo

Nenadno novico je komentiral tudi Franc Vukajč, predstavnik Civilne iniciative, ki se že več mesecev bori proti preimenovanju ceste. "Glede na današnje dogodke bomo vztrajali pri pobudi za referendum in referendumu. Nesprejemljivo je namreč, da je župan onemogočal tako prvi referendum kot tudi drugi, ki ga je predlagal sam občinskemu svetu in ga na torkovi seji preklical ter hkrati sprejel odlok o preimenovanju Titove ceste. Vztrajali bomo tudi tokrat," je dejal.

O nameri ponovnega preimenovanja ulice niso bili seznanjeni. "Ne mi in ne občinski svetniki. Dnevni red se je prilagajal sproti, gradivo o spornih točkah pa je bilo priloženo tik pred sejo občinskega sveta," je še pojasnil.

radenci titova-cesta
Kaj zdaj berejo drugi