vestnik

V Črenšovcih obnavljajo zdravstveno postajo

M. H., 29. 10. 2022
Majda Horvat
Gradnja prizidka pri zdravstveni postaji v Črenšovcih bo predvidoma končana še letos.
Aktualno

Vrednost projekta je 960 tisoč evrov.

V Črenšovcih gradijo prizidek k tamkajšnji zdravstveni postaji, ki organizacijsko spada k Zdravstvenemu domu Lendava. Z obnovo ter preureditvijo obstoječih prostorov bodo pomembno izboljšali delovne razmere za zaposlene, ki jih zdaj pesti velika prostorska stiska, in zagotovili prostor za dodatne storitve osnovnega zdravstvenega varstva, preurejeni prostori pa bodo prispevali tudi k varnejši obravnavi bolnikov. Gradnjo prizidka in rekonstrukcijo objekta je prevzela zadruga Dolinka inženiring Beltinci, pogodbo v višini skoraj 960 tisoč evrov sta avgusta podpisala zastopnik zadruge Stanko Srša in črenšovska županja Vera Markoja. 
Prizidek in obnovo zdravstvene postaje je Občina Črenšovci prijavila na razpis za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva, ki ga je zdravstveno ministrstvo objavilo januarja letos. Za naložbo je občina pridobila sofinanciranje v višini 317 tisoč evrov.

Zdravstvena postaja v Črenšovcih je bila zgrajena pred več kot štiridesetimi leti, nazadnje je bila obnovljena pred 25 leti. Njeni prostori so dotrajani in zastareli ter več ne ustrezajo potrebam in zdajšnjim standardom. Z novim prizidkom bodo pridobili 310 kvadratnih metrov funkcionalnih prostorov, ob teh pa še 185 kvadratnih metrov z rekonstrukcijo obstoječega objekta. V prizidku bodo prostori za splošno in družinsko medicino, za patronažno službo in izvajanje preventivne dejavnosti. Gradnja objekta bo končana predvidoma do konca tega leta.

črenšovci zdravstvena-postaja obnova