vestnik

Gornjepetrovski policisti zasegli drogo, tudi v šalovski občini

A. G., 16. 9. 2021
PUMS
Med hišnima preiskavama zasegli drogo.
Črna kronika

Kot so sporočili iz murskosoboške policijske uprave so policisti PP Gornji Petrovci v torek, skupaj z vodnikom službenega psa opravili dve hišni preiskavi in našli veliko prepovedane robe. Po naših informacijah je bila ena od hišnih preiskav opravljena v šalovski občini.

Na prvi hišni preiskavi so našli in zasegli 54 sadik rastline zelene barve velikosti  40  do  370  cm.  Na  drugi hišni preiskavi pa 21 sadik rastline zelene  barve  velikosti  30  do 140 cm, večje število steklenih kozarcev s posušeno  rastlino  zeleno  rjave  barve  in  različne mešanice, domnevno s produkti  prepovedane  droge  konoplje  (smole, masti itd.), več  posušenih delcev  rastlin  prepovedane  konoplje  in smolo produkta konoplje v večjem številu injekcijskih brizg.

Kot je še sporočila tiskovna predstavnika PUMS Suzana Rauš bo zoper oba osumljena podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. 

Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od 1 do 10 let. 

droga, hišne-preiskave, konoplja, sadike, smola
PUMS
Med hišnima preiskavama zasegli drogo.

droge gornji-petrovci sadike trava konoplja smola